Statistike jasno pokazuju da je nedostižan na listi

Nikola Jokić, srpski košarkaš, dobiće MVP priznanje po treći put u karijeri na kraju sezone, tvrdi američki ESPN koji je objavio neformalne glasove.

Priznanje za najboljeg igrača najjače košarkaške lige na svetu Nikola Jokić dobio je 2021. i 2022. godine, a mnogi smatraju da je trebalo da ga ponese i prethodne sezone kada je otišlo u ruke Džoela Embida.

Kamerunac je bio odsutan zbog povrede pa tako nije mogao da odbrani MVP titulu, a zbog toga je prema neformalnom glasanju ESPN-a ponovo najbolji maestralni Jokić koji igra još jednu fantastičnu sezonu.

IZVOR: X / @TheDunkCentral

Srpski as dobio je 85 od 100 glasova za prvo mesto u trci za MVP nagradu, dok je 14 ljudi smatralo da treba da bude drugi, a jedan ga je video i kao trećeg kandidata. Jokić je ukupno dobio 953 glasova.

Iza njega, na drugom mestu je Šaj Glidžus-Aleksander sa 626 glasova. Za prvo mesto u trci on je dobio tek deset glasova. Na trećem mestu je Luka Dončić, dok su iza njega Janis Adetokumbo, Džejson Tejtum, Džejlen Branson, Entoni Edvard, Kavaj Lenard, Domantas Sabonis i Džejlen Braun.

Jokić ove sezone prosečno beleži 26, 4 poena, 12, 3 skokova i devet asistencija, ali je od velike važnosti za MVP nagradu i njegov doprinos timu, a Denver se za prvo mesto Zapadne konferencije bori upravo zahvaljujući srpskog asu.

Autor: redportal.rs