U tom momentu su na parketu bile čirlidersice zajedno sa maskotom Baskonije

Tokom poslednje četvrtine utakmice između Baskonije i Barselone u dvorani Fernando Buesa u Vitoriji Gasteiz odigrala se neverovatna situacija. Tokom tajm-auta susreta ACB lige, koji su domaći dobili, otpao je jedan od reflektora i pao na parket sa velike visine.

U tom momentu su na parketu bile čirlidersice zajedno sa maskotom Baskonije i velika je sreća da su one u tom momentu bile u samom centru, te je reflektor izbegao sve žive.

Ponovljeni snimak sa kamera pokazuje da je reflektor pao na samo nekoliko desetina centimetara od jedne od čirlidersica koje su nastavile da idu u krug i ostale profesionalne do kraja, uprkos alarmantnoj situaciji.

IZVOR: X / Basketistas

Navijači koji su bili prikazani u kadru bili su vidljivo šokirani, jer zasigurno nisu očekivali da sa krova otpadaju delovi dvorane.

Jasno je da će ovih dana zbog pomenute situacije morati da se odradi ogromna kontrola svega u Buesi kako ne bi došlo do novog incidenta.

Posle incidenta oglasio se klub iz Vitorije Gasteiz hitnim saopštenjem.

- Baskonija istražuje okolnosti pada jednog od reflektora sa semafora na krovu dvorane tokom poslednjeg tajmauta na utakmici. Klub je odmah tražio odgovore od nadležnog tehničkog operatera koji je zadužen za nedavnu instalaciju, kako bi se rasvetlile okolnosti ovog incidenta - napisali su na zvaničnom nalogu Baskonije, a prenosi K1info.

Inače, Baskonija je slavila protiv Barselone rezultatom 103:86 uz čak 37 poena Markusa Hauarda.

Autor: K1info.rs