Počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 🏀

Postoji ona floskula o tome kako je svaki početak težak, posebno u trenerskom opusu Svetislava Pešića, koji je biranim rečima govorio o selekciji sa severa kontinenta, koja ni po jednom kriterijumu ne pripada košarkaškom kremu. Igraju vicešampioni sveta važan meč u dvorani Aleksandar Nikolić, duel u kome bi trebalo da pokažu superiornost i opravdaju blistave rezultate iz Manile. Bez obzira na sastav tima.

Kažemo, svaki početak je težak, ali Svetislav Pešić ništa nije želeo da rizikuje pred premijeru u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope. Na zvaničnom sajtu FIBA potvrđeno je da će reprezentacija Srbije večeras biti lišena pomoći Ognjena Dobrića, Uroša Trifunovića i Alekse Uskokovića.

U prethodnom periodu Ognjen Dobrić je imao problema sa povredom zgloba. U Virtusu su na sve načine pokušali da ga što pre vrate u takmičarski ritam, čak je i bivše krilo Crvene zvezde odigralo neke mečeve jakog intenziteta. Međutim, zbog zgusnutog rasporeda i specifičnosti povrede, Svetislav Pešić je odlučio da ga odmori u duelu protiv Finske. Moguće je da će Dobrić biti u avionu za Gruziju, gde Orlovi u ponedeljak igraju 2. meč kvalifikacija.

Van tima ostao je mladi košarkaš Partizana Uroš Trifunović. On je bio učesnik poslednjih Partizanovih utakmica u okviru Kupa Radivoja Koraća, ali je pre toga imao malu pauzu. Pozlilo mu je na jednom evroligaškom letu.

Van protokola je ostao i plejmejker Aleksa Uskoković. Prednost na poziciji organizatora igre dobili su Ognjen Jarmaz i Aleksa Avramović.

Autor: Mozzartsport.com