Ima fore još 4 utakmice

Kako prenosi portal Mondo, Džoel Embid je na samo 4 utakmice da bude diskvalifikovan iz trke za MVP NBA lige. Za sada samo još teoretski ima šanse da se održi u trci pošto je doživeo ozbiljnu povredu meniskusa levog kolena.

Međutim, da bi Embid ostao kandidat za MVP nagradu - postoje nova pravila o tome koliko utakmica sme da propusti - a sada je na samoj granici. Nakon što je prethodne noći propustio meč sa Jutom (koji je njegov tim dobio 127:124), malo je verovatno da će igrati protiv Netsa, Maveriksa, Voriorssa i Hoksa - sve utakmice koje čekaju njegov tim u narednih sedam dana.

Upravo zbog toga su i kladionice prestale da veruju u Džoela Embida. Sve do sada bio je apsolutni favorit za osvajanje MVP nagrade, ali nakon što je prvo "pobegao" od Jokića - i potom se povredio - prestala je vera u njega.

Sada američke kladionice daju kvotu 1,70 na Nikolu Jokića, osvajača nagrade iz 2021. i 2022. godine, dok mu je najveći protivkandidat Šaj Gildžes-Aleksander (3,75), kao predvodnik trenutno lidera Zapada. Treći kandidat je Luka Dončić (6,5), pa slede Janis Adetokunbo (8), Džejson Tejtum (41) i onda tek Džoel Embid (51). Sa svakom sledećom propuštenom utakmicom u narednih sedam dana, ta kvota će rasti, a onda će i definitivno Embid biti "diskvalifikovan".

Autor: Mondo.rs