Katastrofalna jesen u Evropi je iza naÅ”ih klubova šŸ˜³

Nema rezultata - nema pomaka na listi UEFA. Srpski klubovi samo padaju, Å”to će da bude važno za buduće sezone u Evropi. Porazi će skupo da koÅ”taju i imaće baÅ” posla u kvalifikacijama tokom leta.

Crvena zvezda ima 5.000 osvojenih bodova, s tim da je 4.000 dobila direktnim plasmanom u grupnu fazu. Ostalo je Zvezda zaradila remijem sa Jang Bojsom u Beogradu (2:2). Međutim, to nije donelo nikakav napredak crveno-belima jer im je pre početka takmičarske godine skinuto 7.000 bodova iz sezone 2018/19. Kada se sve sabere, Zvezda je "kratka" za 2 boda i to je izazvalo njen mali pad na UEFA rang listi klubova, pa se sa 42. mesta, koje je pre početka sezone delila sa Laciom, spustila na 45.

BLAGI PAD PARTIZANA

Drugi najbolje rangirani srpski klub je Partizan, koji je imao očajnu evropsku sezonu jer je ispao u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Zanimljivo, Partizan je jedini srpski klub sa pobedom na međunarodnoj sceni ove jeseni ā€“ protiv Sabaha (2:0).

IZVOR: YT /TVArenaSport

Crno-beli nisu izgubili niÅ”ta! Njima je obrisano 2.500 bodova iz sezone 2018/19, a isto toliko su zaradili ove jeseni. I Å”to je za Partizan najbitnije, iako je takmičenje zavrÅ”io joÅ” u avgustu, pao je za samo 2 mesta na UEFA listi. Bio je parni valjak 63, zajedno sa danskim Midtjilendom i Å”vedskim Malmeom, a sada sa isto 25.500 bodova drži 65. poziciju sa Midtjilendom i norveÅ”kim Moldeom. Poređenja radi sa minulim letom, sa tim koeficijentom, Partizan bi sledeće godine bio na ivici da bude nosilac čak i u poslednjem kolu kvalifikacija Lige Å”ampiona, bilo da kao prvak ide tom stazom ili kao viceÅ”ampion da ide Stazom pratilaca.

PROFITIRAO ČUKARIČKI

Veliki skok je napravio Čukarički, iako nije osvojio ni bod u grupnoj fazi Lige konferencije. Ipak, direktan plasman doneo mu je 2.500 bodova, Å”to je omogućilo brđanima da se odvoje od Srbije. Å ta to znači?

Prema pravilima UEFA, ako klub ima manji klupski koeficijent od nacionalnog, onda mu se prilikom rangiranja i žrebova računa ā€“ nacionalni koeficijent. Brđani su uspeli da nadmaÅ”i koeficijent Srbije (5.555), pa sada sa svojih 8.000 bodova sam stoji na 163. mestu UEFA rang liste. Pre početka ove sezone bio je na 201. poziciji zajedno sa ostalim naÅ”im predstavnicima iz poslednjih 5 sezona.

To znači da TSC i dalje, bez obzira na bod u grupi Lige Evrope, nema dovoljno jak klupski koeficijent (4.500), pa se drži nacionalnog (5.555), kao i Vojvodina (klupski 5.500) i niŔki Radnički (klupski 2,500). I njima svima zajedno pripada 240. mesto na UEFA rang listi klubova.

Autor: Maxbetsport.rs