Nesvakidašnji momenat nakon prijateljske utakmice 😳

Fudbalska reprezentacija Rusije primorana je da igra utakmice sa selekcijama koje nisu na njenom nivou usled sankcije velikog broja država zbog sukoba u Ukrajini.

Protivnici Rusije na ovim utakmicama ne biraju se prema snazi ili taktičkim zamislima selektora, već je jedini ključ diplomatija, odnosno igra se protiv selekcija onih država čije vlasti održavaju izuzetno bliske odnose sa Rusima tokom svih dešavanja u poslednjih nekoliko godina.

Jedna od tih selekcija je slabašna Kuba koju je Rusija razbila rezultatom 8:0 pred 40.000 gledalaca u Volgogradu, a pored rezultatske razlike, ono što je ostavilo veoma jak utisak na fudbalsku javnost su dešavanja u tunelu nakon utakmice.

IZVOR: X / Javi Cuesta

Naime reprezentativac Rusije, Anton Mirančuk, ponudio je Fabijanu Gloru, kubanskom fudbaleru, zamenu dresova.

Kubanac je prihvatio dres Mirančuka, ali nije mogao da mu pokloni svoj dres za uzvrat jer je, kako je rekao, dres u kojem je igrao jedini koji imaju i mora da ga čuva za naredne utakmice.

Ovaj detalj tužan je podsetnik u kakvoj se situaciji nalazi Kuba kao država, ali i koliki uticaj imaju sankcije protiv Rusije na izbor protivnika za svoju selekciju.

Autor: Balša Stupar