Konačno priznao! 👏🏼

Karlos Alkaraz izgubio je u polufinalu Završnog mastersa od Novaka Đokovića i to prilično ubedljivo (6:3, 6:2). Srpski as je diktirao tempo, radio je šta je želeo i na kraju, lakše nego što se očekivalo, slavio.

Španac se posle poraza obratio novinarima i priznao da nije na Novakovom nivou:

Nisam na Novakovom nivou, posebno na ovakvim podlogama, dvoranski uslovi, nisam navikao da treniram u dvorani. Moram da naučim to, to je nešto što me boli u ovom momentu, ali u isto vreme mi daje nadu, jer znam da moram i mogu mnogo bolje i na tome ćemo raditi u predsezoni. Da bih bio na vrhu.

Na pitanje šta je mogao da bude plan B za ovaj meč, prvo se nasmejao:

Ne znam šta da kažem, verovatno da trčim više i da ubacujem loptice u teren, da igram duže poene. Protiv takvog igrača kao što je Novak to nije dovoljno. Morao sam da stavim sebe u poziciju da napadnem više ili da igram još agresivnije, ako grešim, da je to isto. Protiv takvog igrača moraš 100 odsto, da budeš na ivici, na liniji, ako to ne radiš, mrtav si.

Otkrio je i da će se fokusirati na ovaj meč, a ne na prethodne mečeve sezone:

Ovaj meč mi je mnogo pomogao, sledi odmor i znam na čemu moram da radim, šta moram da radim da bih dobio najboljeg na svetu. Pričaću sa trenerom Fererom, da vidimo šta moramo da uradimo bolje. Gledaću meč ponovo, da vidim gde su bile moje slabosti. Zaboraviću sve ovosezonske mečeve, Sinsinati, Vimbldon, Rolan Garos, fokusiraću se samo na ovaj meč u Torinu. Osećao sam da moram da radim mnogo, mnogo bolje neke stvari da bih bio na tom nivou.

Autor: mondo.rs