Predsednik Partizana govorio je porazima kluba i ciljevima u novoj sezoni

Prvi čovek košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović govorio je o porazima protiv Mege i Igokee, kao i o budućim izazovima u Evroligi.

Mijailović je u intervjuu za Mozzart sport rekao da se ambicije kluba nisu promenile da se napadaju trofeji u domaćim šampionatima, kao i što bolji rezultat u Evroligi.

- Ovo je sedma sezona od kako sam na čelu kluba. U tom periodu je bilo i uspona i padova, a put do uspeha nikada nije pravolinijski. I pobede i porazi su trenutni, a vera u proces i ono što radimo je trajna. Da, sigurno je da nismo očekivali ove poraze, ali u sportu se to dešava. Bole svakako porazi od ekipa sa daleko manjim budžetima i na papiru slabijim timovima. Ali, prosto dođe u sportu dan kada vam ništa ne polazi za rukom iz različitih razloga. Nismo dobacili ni do polovine novembra, sudbina je apsolutno u našim rukama i zato pozivam sve da ne budu mnogo laki na kritikama ili pohvalama, već da veruju u našeg trenera i ekipu i da im pružaju podršku u svakom trenutku - rekao je Mijailović u kratkoj izjavi za Mozzart Sport i nastavio.

- Željko i ekipa imaju puno poverenje ove uprave i znamo da će biti sve bolji i bolji kako sezona bude odmicala, a da će u najvažnijem delu sezone biti najbolji. Nekoliko puta sam govorio o našim ciljevima ove sezone i to se nije promenilo. Uložili smo mnogo u ovu sezonu, očekujemo od nje puno i od toga ne bežimo. Nemojmo da zaboravimo i da je naš kapiten van tima zbog povrede, a da je pre povrede imao nekoliko utakmica koje nisu tipične za njega. Svi znamo koliko srce ima Kevin Panter i koliko njemu znače pobede Partizana. Očekujemo da se i on uskoro vrati i da sa njim ekipa izgleda drugačije.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Partizan u Evroligi je na učinku od 3 pobede i 4 poraza, a svoju sledeću utakmicu će igrati protiv Bajerna iz Minhena.

- Bajern je sjajna ekipa, oni kao košarkaški klub rastu iz godine u godinu i razvijaju se sa ciljem da dostignu onaj značaj koji FK Bajern ima u evropskom fudbalu. Na dobrom su putu, imaju sjajnog Pabla Lasa na klupi i biće nam sigurno teško. Sa druge strane, i mi imamo dobar tim, najboljeg evropskog trenera svih vremena, pa ćemo se boriti da ponovimo rezultat od prošle sezone kada smo dva puta pobedili Bajern. Ono čemu se radujem jeste velika podrška naših navijača koji su na prethodnoj utakmici u Mihnenu bili mnogo glasniji, čak i brojniji od pristalica domaćeg tima. Verujem da će tako biti i sada i da će navijači svojim ponašanjem i gromoglasnom podrškom još jednom zadiviti košarkaški svet - završava Mijailović.

Autor: mozzartsport.com