Pred fudbalerima su dve, možda i odlučujuće utakmice

Fudbalska reprezentacija Srbije gostuje kod selekcije Mađarske u sedmom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine. Meč se igra u subotu od 20:45 časova na Puškaš Areni u Budimpešti.

Pred fudbalerima Srbije su dve, možda i najvažnije utakmice u dosadašnjem delu kvalifikacija za Euro 2024. Naš tim će najpre u subotu, 14. oktobra gostovati kod Mađarske u sedmom kolu kvalifikacija, dok će tri dana kasnije, u utorak 17. oktobra Srbija dočekati selekciju Crne Gore na stadionu Rajko Mitić u Beogradu. Na tabeli grupe G, Mađarska i Srbija imaju po 10 bodova, uz meč više našeg tima.

U dosadašnjem toku kvalifikacija, Srbija je dva puta pobeđivala Litvaniju i jednom Crnu Goru u Podgorici, naši reprezentativci remizirali su sa Bugarima u Razgradu i poraženi su početkom septembra u Beogradu upravo od Mađara sa 1:2. Ukoliko ostvare pobede u Mađarskoj i u Beogradu protiv Crne Gore izabranici Dragana Stojkovića biće pred istorijskim, prvim plasmanom na Evropsko prvenstvo od samostalnosti naše zemlje.❗

Poslednji put naš nacionalni tim igrao je na šampionatu starog kontinenta pre 23 godine, u Holandiji i Belgiji. Biće ovo peti međusobni meč Mađarske i Srbije, naš tim ostvario je jedan trijumf, jednom je bilo nerešeno, dok su Mađari dva puta slavili.

Autor: rts.rs