Ističe da je to stav oko kojeg se slažu brojni selektori ☝️

Dragan Stojković Piksi predvodio je delegaciju Fudbalskog saveza na edukativnoj radionici UEFA u Dizeldorfu.

U izjavi za medije pomenuo je svoj predlog povećanja broja igrača koji se licenciraju za Evropsko prvenstvo sa 23 na 26, naglasivši:

Mislim da će moj predlog od 26 fudbalera na EURO proći. Naravno, moramo da sačekamo konačnu odluku, ali većina je za to.

Stojković je dodao:

Ono što nas je najviše interesovalo, to je broj igrača na spisku za Evropsko prvenstvo. Uzeo sam učešće u tim razgovorima i dao sam predlog da to bude 26. Mislim da se skoro svi selektori slažu da je broj od 23 igrača i tri golmana jedan optimalan broj, jer mislim da ne treba ići korak unazad u odnosu na Mundijal. Mnogo je utakmica tokom sezone, mnogo povređenih igrača. Mislim da će taj predlog proći, naravno moramo da sačekamo do konačne odluke UEFA. Bilo je naravno i selektora koji su smatrali da je 23 igrača sasvim dovoljno i da im veći broj remeti trening, da ne mogu da se skoncentrišu na ono što treba da rade na terenu, ali generalno većina je za to da bude 26 igrača.

Selektor Srbije osvrnuo se i na predavanje predsednika Sudijskog komiteta UEFA Italijana Roberta Rosetija:

Imali smo zaista jedan kvalitetan sastanak, Roseti je upoznao sve selektore sa mnogim stvarima koje nas očekuju na Evropskom prvenstvu. Stvari vezane za suđenje, uopšte za tehnologiju koja će biti podignuta na najviši mogući nivo, kada su u pitanju VAR odluke i uopšte ponašanje sudija na terenu, igrača, svih aktera, šta će se tolerisati, a šta neće. Jedan vrlo, vrlo dobar i koristan sastanak.

Stojković je prethodno u Minhenu imao niz srdačnih susreta i prijateljskih razgovora sa kolegama, selektorom Francuske Didijeom Dešam, kao i Engleske Geretom Sautgejtom, odnosno Slovenije Matijažom Kekom, a sreo se i sa pomoćnikom hrvatskog selektora Ivicom Olićem, kao i visokim zvaničnikom UEFA Đorđom Marketijem.

Autor: tanjug.rs