Imaćemo priliku da gledamo 2 evropska klasika

Nakon sinoćnjih mečeva poznati su kompletni parovi polufinala Lige šampiona. Biće to okršaj milanskih ljutih rivala Milan-Inter i veliki evropski derbi između Mančester Sitija i Real Madrida.

Inter je lakše nego što rezultat to govori, očekivano, sačuvao prednost stečeno na gostovanju u Lisabonu i izbacio Benfiku. Na Đuzepe Meaci smo videli pravu goleadu i konačan rezultat 3:3, a Inter je sa ukupnim rezultatom 5:3 u dvomeču bio bolji od Benfike.

IZVOR: YT / Arena Sport TV

U drugom sinoćnjem meču videli smo okršaj 2 evropska velikana, od kojih je jedan posrnuo. Naime, Bajern iz Minhena nastavio je crnu seriju igara i rezultata, ali za utehu im može biti da makar nisu izgubili na svom terenu. Konačan rezultat je bio 1:1, pa je Mančester Siti uradio dovoljno da sačuva veliku prednost stečenu u prvom meču, te je ukupnim rezultatom 4:1 zakazao novi duel sa Realom iz Madrida.

Erling Haland je imao priliku da već u prvom poluvremenu sruši sve nade navijača Bavaraca, ali je promašio jedanaesterac. Ispravio se već početkom drugog poluvremena, kada je demonstrirao svoju dominaciju i činjenicu da je verovatno najbolji golgeter na planeti u ovom trenutku. Do kraja meča Bajern je uspeo da postigne počasni pogodak u ovom dvomeču i izbegne poraz na svom terenu. Sa bele tačke precizan je bio kapiten Džošua Kimih.

IZVOR: YT / Arena Sport TV

Velikom milanskom derbiju u polufinalu Lige šampiona raduju se svi fudbalski nostalgičari, jer nas to vraća u neka prošla vremena kada su početkom ovog veka ova 2 italijanska velikana redovno igrali završnicu najelitnijeg evropskog takmičenja.

Drugo polufinale između Reala i Sitija mnogi nazivaju finalom pre finala. Radi se o reptizi prošlogodišnjeg polufinala, kada je Real bio bolji i plasirao se u finale koje je kasnije i osvojio. Na tom revanš meču je viđen onaj čuveni preokret, kada je Rodrigo sa 2 gola u 90. i 91. minutu odveo dvomeč u produžetke.

Za Mančester siti ovo je 3. godina zaredom u kojoj igraju polufinale Lige šampiona, pa se svi u klubu nadaju da im je ovo 3. sreća. Da im je osvajanje ušatog pehara glavni cilj potvrdđuje i izjava Pepa Gvardiole, koji je istakao da moraš da pobediš najboljeg (Real brani titulu) da bi bio najbolji.

Svakako nas očekuje veoma zanimljiva završnica Lige šampiona, jer znamo da ni milanski rivali, ko kog od njih bude prošao u finale, neće biti lak plen ni za Real ni za Siti.

Autor: redportal.rs