Brani ga koleginica 💪

kako prenosi portal Mondo, Novak Đoković čisti protivnike na Australijan open i želi da se domogne 10. titule na grend slemu u Melburnu, ali deluje da ne može bez skandala na drugom kraju sveta. Zbog svega što se dešava tokom prethodna dva dana u priču je uključena i beloruska teniserka Viktorija Azarenka, koja je nakon polufinalnog meča morala da stane na stranu srpskog sportiste.

Godinu dana nakon što je deportovan iz Australije zbog sumnjivih pravila koje su postavljale lokalne vlasti, Đoković se u centru pažnje našao zbog poteza oca Srđana, koji se našao u društvu ruskih navijača. On je bio okružen zastavama i fotografijama Vladimira Putina, a u društvu je bio i Aleksandar Zaldostanov, koji je u SAD na poternici. Zbog toga je Đoković dobio upozorenje od turnira, ali... Vika je veoma jasno zauzela stav.

Upitana da prokomentariše incident koji se dogodio ispred stadiona Rod Lejver, Beloruskinja je postavila kontra-pitanje novinarima. Njoj nije bilo jasno kakve veze Novak ima sa situacijom koja se dogodila i zašto bi mediji želeli da ga uvuku u tu priču, iako on nema direktne veze sa dešavanjima izvan stadiona. Kako je izjavila Viktorija Azarenka na konferenciji nakon svog polufinalnog meča:

Ne znam kakve to veze ima sa Novakom. Pričala sam sa radnikom obezbeđenja koji me je pratio na trening i on mi je objasnio šta se desilo tokom tog incidenta. Ne znam šta želite da igrači urade zbog toga. Ovi incidenti nemaju veze sa igračima, ali ih vi stalno uvlačite u to. Šta je ovde cilj? To pitanje treba sebi da postavite, a ne meni.

Ona je u polufinalu prvog grend slema sezone poražena od Ribakine i neće imati priliku da se bori za trofej, ali može biti zadovoljna formom u kojoj se nalazi na početku sezone, posebno kada su mnogi pomislili da više nema snage da igra protiv teniserki iz svetskog vrha.

Autor: Mondo.rs