Bivši engleski internacionalac je stavio dres na aukciju

Bivši engleski internacionalac koji je zamenio dresove sa Maradonom u četvrt-finalu Svetskog prvenstva 1986. je odlučio da proda taj dres i procenjena vrednost je oko 4 miliona funti.

Stiv Hodž je zamenio dres u poznatoj utakmici na Astek stadijumu u Meksiku kada je Argentina sa 2 Maradonina gola, od kojih je jedan i poznati "Božija ruka", pobedila i izbacila Englesku predvođenu ser Bobijem Robsonom.

Stiv Hodž je bio taj igrač Engleske reprezentacije koji je slučajno glavom uputio loptu ka Maradoni, ali je nakon utakmice ipak hteo da razmeni dresove sa argentinskom legendom.

IZVOR: TW / @mrchrishull

Hodž je nastupio 24 puta za reprezentaciju Engleske i u jednom intervjuu za FIFU je komentarisao susret sa Maradonom.

- Mislio sam da neću da se vraćam ovde pa sam hteo da uzmem dres. Rukovao sam se sa njim. Njega su odmah krenuli da grle njegovi saigrači - priča Hodž.

Ipak je ugrabio drugu priliku.

- Pogledao sam ga u oči i pokazao da razmenimo dresove i odmah je prišao i razmenili, bilo je tako jednostavno - rekao je Hodž.

Foto: Printscreen Twitter

Od tada pa do skoro se stalno borio od ponuda za taj dres i odbijao da ga proda, ali ipak se predomislio.

Foto: Printscreen Twitter

- Bio sam ponosni vlasnik ovog dresa preko 35 godina. On ima dubok značaj u fudbalskom svetu i novi vlasnik će biti vrlo ponosan na ovaj dres - rekao je Hodž.

Autor: redportal.rs

#Argentina

#Dres

#Engleska

#Maradona

#božija ruka