Španac najavio kraj karijere

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Rafael Nadal najavio je kraj karijere nakon učešća na Dejvis kupu koji se održava krajem novembra.

Novak Đoković je na Instagram profilu posvetio emotivnu poruku svom najvećem rivalu i objavio nekoliko zajedničkih slika koje su obeležile njihovo rivalstvo i druženje.

Jedan od zabeleženih trenutaka koji je izazvao najviše pažnje bila je slika iz džakuzija dvojice tenisera.

Na sajtu Španca objašnjeno je kako je slika nastala.

Bilo je to 2017. godine, Rafa je pobedio Noleta sa 2:0 u finalu Indijan Velsa, a onda je ovekovečen trenutak.

- Nakon što je krunisan šampionom Indijan Velsa, Rafa Nadal je proslavio svoju prvu titulu u godini tako što je ubačen u đakuzi u svlačionici! Kada je završen finalni meč protiv Novaka Đokovića, Rafa je otišao pravo u svlačionicu da sa svojim timom proslavi pobedu. Rafa Majmo, Frensis Roig i Benito Peres Barbadiljo skočili su u džakuzi sa Rafom, dok je Đoković fotografisao Nadalov tim kako uživa u trenutku. Videvši svog druga Novaka kako to radi, Rafa je pozvao njega i njegovog trenera da skaču i slave i sa njima - piše u objašnjenju.

Foto: Instagram.com/@djokernole

Inače, Đoković je u svom emotivnom obraćanju Nadalu istakao:

- Rafa, jedan post nije dovoljan da izrazim poštovanje koje imam prema tebi i onome što si učinio za naš sport. Inspirisao si milione dece da počnu da igraju tenis, i mislim da je to verovatno najveće dostignuće koje neko može da poželi. Tvoja upornost, posvećenost i borbeni duh biće proučavani decenijama. Tvoje nasleđe živeće zauvek. Samo ti znaš šta si sve morao da pretrpiš da bi postao ikona tenisa i sporta uopšte. Hvala ti što si me toliko puta gurao do krajnjih granica u našem rivalstvu, koje me najviše oblikovalo kao igrača. Tvoja strast za reprezentovanje Španije uvek je bila izvanredna. Želim ti najlepši mogući oproštaj u Malagi sa španskim timom u Dejvis Kupu. Biću tamo lično da odam poštovanje tvojoj neverovatnoj karijeri - stoji u Instagram objavi.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole)

IZVOR: IG / @djokernole

Autor: redportal.rs