Španac se divi igri mladog tenisera

Španski teniser Rafael Nadal govorio je o svom sunarodniku Karlosu Alkarazu nakon velikog uspeha i odbranjene titule na Vimbldonu.

Alkaraz je tako slavio i u četvrtom Grend slem finalu u kom je igrao i postao najmlađi koji je iste godine slavio i u Londonu i u Parizu pre toga.

To je navelo njegovog starijeg kolegu da izjavu kako je Alkaraz sa svega 21 godinom favorit na svakom turniru na kom bude igrao.

- Najbolja stvar koja mu ide u prilog je da, bez obzira koji turnir ili podloga, će on biti favorit. To je nešto što niste videli u mojoj generaciji. Ja sam bio favorit na šljaci, ali na travi je bio Rodžer. Na betonu je bilo između Rodžera i Novaka i potom mene malo kasnije - rekao je Nadal za L‘Ekip i dodao:

- Ali, niko od nas nije bio favorit pre svakog turnira. Mislim da Karlos danas jeste i to je velika prednost jer sigurno da oseća da ga je, ako igra na ovom nivou, teško pobediti - prenosi B92.

Nadal se u ponedeljak prvi put vratio na teren od Rolan Garosa u dubl konkurenciji u Bostadu, gde mu je partner bio Kasper Rud.

Njih dvojica savladala su druge nosioce, Gvida Andreocija i Migela Anhela Rejes-Varelu, rezultatom 6:1, 6:4.

Očigledno je da se sprema za nastup na Olimpijskim igrama u dublu, gde bi partner trebalo da mu bude Karlos Alkaras.

Autor: b92.net