Nole nije uspeo da dođe do novog trofeja na Vimbldonu

Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle poraza od Karlosa Alkaraza rezultatom 0:3 u finalu Vimbldona da je prva dva seta odigrao ispod nivoa i čestitao Špancu na zasluženoj pobedi.

Alkaraz je bio baš naoštren. Ovo naravno nije rezultat koji sam hteo, ali ni igra, posebno u prva dva seta. Nivo tenisa u prva dva seta su bila ispod nivoa, ali je Karlos zaista odigrao fenomenalno. Pokušao sam u trećem setu da ga pritisnem, malo sam uspeo, ali nedovoljno da produžim meč. Potpuno je zaslužio pobedu i čestitam i Karlosu i njegovom timu. Deluje kao šou jednog čoveka, ali je jasno da je ovo delo ekipe i svi su zaslužni. Karlos ima samo 21 godinu i samo bi trebalo da nastavi ovako.

Đoković je naveo da mora biti ponosan:

Ponosan sam, moram da budem. Očigledno je da sam trenutno malo razočaran pošto pričamo deset minuta posle meča, ali kad vratim film šta se desilo poslednjih 4, 5 nedelja i šta sam sve prošao moram da budem zadovoljan jer mi je uvek bio dečački san da igram na centralnom terenu Vimbldona i pokušavam da se podsetim koliko je nestvaran osećaj biti ovde iako sam toliko mečeva igrao na Vimbldonu i svaki put kad izađem na teren osećam se kao prvi put. Ja sam dete koje živi snove još jednom.

Autor: tanjug.rs