Partizan ima novog-starog trenera

Srpski stručnjak Savo Milošević predstavljen je kao novi trener Partizana.

Milošević na mesto glavno trenera crno-belih dolazi posle Aleksandra Stanojevića koji je podneo ostavku posle lošeg starta sezone.

Uvodnu reč je imao sportski direktor crno-belih Ivica Iliev, a potom se obratio Milošević.

- Hvala direktore na uvodu od srca. Ja ću najkraće, više volim da odgovaram na pitanja. Ono što ću najkraće reći jeste da smo u jednom jako teškom momentu za klub u svim aspektima. Nisam ni razmišljao pre mesec dana o ovoj soluciji. Moj prethodnik i prijatelj Sale Stanojević kada je došao mislili smo da će to da traje nekoliko godina i da će Partizan da ima mir i stabilnost. Ono što je najbitnije u ovom momentu jeste da sam pristao da se vratim u Partizan je što Partizanu treba pomoć. Situacija jeste teška, ali ja nisam neko ko traži opravdanja. Da nije tako, ja ne bih bio ovde. Malo vremena ima, prvenstvo je u toku. Mnogo stvari ćemo morati da rešavamo u u hodu - izjavio je Milošević.

Na momente je Partizan igrao dobro, a Savo je istakao da je to znak da ekipa može.

- Mora da se reši defanzivni aspekt, a ne mislim samo na odbranu i danas ko igraju, već na faze. To je nešto što mora jako brzo da se reši. Do decembra ćemo imati priliku da neke stvari još popravimo. Dobra stvar je što imamo utakmicu u subotu, a onda dolazi ta mala pauza što će nam jako značiti. Nadam se da toliko shvatate, da ni ja kao ni direktor nismo pravili ovaj tim. Moraćemo da analiziramo ono što imamo i sa njima da baratamo. Ova ekipa može bolje i više, ali koji su razlozi ne mogu da ulazim u to. Sale Stanojević je i moj prijatelj i čovek kluba. On verovatno zna najbolje iznutra koji su problemi, ja tek trebam da vidim. Dosta utakmica faze igre su izgledale dosta dobro. To je znak da ekipa može. To što nije trajalo, je pitanje na koje mi moramo da odgovorimo - rekao je.

O šansama u šampionatu i Kupu Srbije.

- Mislim da tabelu neću da gledam do februara, kamoli da razmišljam o tome. Kup je naša jedina realna šansa da probamo. Sigurno da hoćemo, ne mogu da garantujem.

Istakao je Milošević da kreće iz minusa.

- Ne može da mi bude neprijatno, trudim se, to je nešto što je usađeno da ono što je bilo ne obazirem se, svake godine počinjete od minusa, ako počnete od prošlosti ne može da bude loše. Većina ljud tako misli, to je dobro, od toga sada neće više biti koristi - rekao je Milošević.

Autor: b92.net / redportal.rs