Zoran Savić, sportski direktor Partizana, progovorio o odlasku Džejmsa Nanelija 👆🏼

Američki košarkaš Džejms Naneli dve sezone je bio miljenin navijača crno-belih. Međutim, klub je rešio da prekine ugovor sa njim, a odlazak nije protekao u prijateljskoj atmosferi.  Naneli je burno reagovao na društvenim mrežama i preko menadžera, dok se Partizan oglasio putem saopštenja i izjava predsednika Ostoje Mijailovića.

Sada je svoj sud o ovoj temi dao i sportski direktor Partizana Zoran Savić koji je u intervjuu za "Mozzart Sport" ispričao da je još tokom prošle sezone doneta odluka da se "zameni skoro ceo tim" jer je timu nedostajalo "sveže krvi", u šta se na kraju krajeva nije uklapao ni Džejms Naneli.

Jedva stvar je sasvim jasna, on je ostavio veliki trag u Partizanu. Mi volimo Džejmsa. On je unikatan karakter. Jednostavno, dosta je dao klubu, to svi vide. Imao je i više nego solidnu prošlu sezonu, ali odluka da li nastavljamo sa njim nije doneta na osnovu tog incidenta u finalu ABA lige. Kao što sam rekao, mi smo se odlučili na tu rekonstrukciju još i ranije. Bilo je razgovora između Željka, Ostoje i mene, videli smo neke stvari u timu koje nam se nisu svidele i to je to.

On je istakao da se o Naneliju ne može suditi samo na osnovu tog incidenta, iako je činjenica da on to nije video u svojoj karijeri.

Da se igrači potuku na dan utakmice. Kažem sebi da sam u košarci sve do sada video i doživeo, ali to nisam. Da ne ulazim u razloge što i kako se to desilo, ali recite mi, veliki klub kao što je Real i Barselona... Da li bi oni otvorili neki postupak, da saznaju šta se dešava? Ja mislim da bi.

Savić se još jednom zahvalio Naneliju, ali je istakao da je restrukturiranje tima bilo neophodno posle loše sezone.

i imamo i obavezu prema navijačima koji su naša najveća snaga. Ne možemo posle loše sezone da se pravimo kao da se ništa nije desilo i da ne menjamo ništa. Bilo je jasno da su korenite promene potrebne. Sada imamo miks mladosti i iskustva. Neki novi karakteri koji stvaraju hemiju u svlačionici i očekujemo da se ostvari nešto dobro.

Autor: mondo.rs/redportal.rs