Poljski reprezentativac progovorio nakon odlaska iz kluba

Bivši košarkaš Partizana Mateuš Ponitka govorio je o protekloj sezoni crno-belih, a dotakao se i trenera Željka Obradovića koji je odlučio da kompletno promeni tim pred novu takmičarsku godinu, piše B92.

KK Partizan proteklu sezonu ne može smatrati uspešnom jer nije ispunio očekivanja – nije se dotakao plej-ina Evrolige, nije odbranio titulu regionalnog šampiona, a trofej je izostao i sa Kupa Radivoja Koraća, kao i iz KLS Superlige Srbije.

Iz tih razloga trener Željko Obradović krenuo je u potpuni remont tima, sa spiska su otpala mnoga imena, a među njima i poljski košarkaš Mateuš Ponitka.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

On je za Mocart sport priznao da je tokom sezone imao nekoliko razgovora sa iskusnim strategom.

- Imao sam nekoliko otvorenih razgovora sa trenerom tokom sezone. Mislim da sam bio iskren i da sam pričao objektivno. Naravno imao je i on svoju stranu u čitavoj priči koju poštujem. On je izvanredan trener i to je pokazao na delu - rekao je Ponitka za Mocart sport.

Ono što je prema rečima sada već bivšeg košarkaša crno-belih glavni problem kod Obradovića jeste njegov perfekcionizam.

- On traži perfekcionizam, a to je teško izvesti. Posebno sa igračima koji imaju moderan mentalitet. Baš je teško sprovesti u delo ono što Željko želi. On zaista hoće da igramo košarku na pravi način, timski, perfektan, ali neke stvari baš teško prolaze. Da se možda vratimo na neka ranija vremena od pre 15 ili 20 godina, možda bi lakše išlo, ali u ova nova vremena... Teško je tražiti perfekciju, a on je perfekcionista i sve mu je u detaljima. Zbog toga je doduše i osvajao trofeje koje je osvajao - zaključio je poljski reprezentativac u razgovoru za Mocart sport.

Podsetimo, Ponitka je u sezoni 2023/24. u proseku u Evroligi beležio 2,4 poena, 0,7 asistencija i 2,2 skoka.

Autor: mozzartsport.com / b92.net