Milica se u Parizu definitivno neće naći na postolju, ali hoće medju takmičarima

Dvostruka olimpijska šampionka Milica Mandić i ove godine će biti na Igrama, ali ovaj put kao podrška timu Srbije.

Međutim, nisu se svi složili sa tom odlukom jedne od naših najuspešnijih takmičarki svih vremena na Olimpijskim igrama.

- Da ste mog trenera pitali, on bi me poslao na kvalifikacije sad za Pariz - rekla je Mandić u PLAY jutru sa Lukom i Violetom, ali je odmah dodala i da je ipak vreme za nove generacije, prenosi B92.

- Tu je jedna Aleksandra Perišić, koja već ima i svetske i evropske medalje, pa Stefan Takov i Lev Kornev. Mislim da je to jedna sjajna mlada generacija koja će, nadam se, biti uspešnija i od nas - izjavila je.

Perišićeva, koja je trenutno četvrta na svetskoj rang listi, ima nadimak Ubica divova.

- Hahaha, iskreno to prvi put čujem. Ali Aleksandra je jedna mnogo, mnogo jaka devojka. Prirodnu snagu ima pa možda i zato ima takav nadimak - rekla je naša zlatna tekvondistkinja.

Milica Mandić je u dva navrata osvajala olimpijsko zlato. Prvi put u Londonu 2012, a onda i u Tokiju 2021. kada je u duelu za pamćenje savladala Dabin Li iz Južne Koreje.

Foto: redportal.rs

- Poslednji put, u Tokiju, kad se završila poslednja sekunda meča znate da nisam ni uspela da shvatim da li je to to. Možda nisam ni želela da shvatim da je sve to kraj jedne onako lepe priče. To je bio pravi rolerkoster, bura nekih emocija i sreće, a s jedne strane i tuge što se završilo. Bukvalno vanserijska sreća, da si opet na postolju, da ćeš opet pevati himnu... - prisetila se Mandićeva svojih najzlatnijih dana.

Milica se u Parizu definitivno neće naći na postolju, ali hoće medju takmičarima.

Na pitanje koga će bodriti i možda doneti sreću, Milica odgovara:

- Mnogo je teško izdvojiti bilo koga počevši od utakmice Srbija – Amerika u košarci, vaterpolisti koji su dvostruki olimpijski šampioni, Ivana (Španović), Novak (Đoković), džudisti, tekvondo… Stvarno je mnogo teško uopšte izabrati na koji dogadjaj otići i koga bodriti, ali mislim da kad jedan povuče sa nekim uspehom, dobrom borbom i medaljom to će biti apsolutno podstrek i za sve ostale.

Olimpijske igre u Parizu počinju 26. jula, a Srbiju će predstavljati više od 110 sportista.

Autor: b92.net