Bojana: Dijabetes me motiviše da vodim zdraviji i kvalitetniji život 🍎

Prešla je put od dijagnoze do motivacije, od prihvatanja do želje za deljenjem svoje priče sa ljudima koji imaju istog životnog saputnika. Bojana Jovanović, na Instagramu poznata kao Sestra slatka, jedinstven je primer lajfstajl influensera sa glavnim fokusom na život osoba sa dijabetesom kroz savete, životne priče, recepte, kao i razmenu iskustava, a na kraju krajeva, i interne šale i mimove 😅.

Nedavno je učestvovala i u osnivanju udruženja sa istim ciljem, koje će konkretizovati rad na ovu temu, ali i okupiti sve više ljudi, kako onih sa dijabetesom tako i ostalih koji žele da saznaju nešto više. Uz to, Bojana, uz redovno studiranje, ne odustaje ni od svoje velike ljubavi prema muzici.

Bojana, odnosno Sestra slatka, u intervjuu za Red portal otkrila je motivaciju za pokretanje ovog naloga, kao i dalje planove i ambicije na mrežama, ali i šire.

Kako si odlučila da pokreneš nalog Sestra slatka? 😊

Nalog Sestra slatka sam pokrenula sa ciljem da podelim svoje iskustvo sa dijabetesom, oraspoložim i motivišem ljude da unaprede svoje živote.

Koliko misliš da ljudima sa dijabetesom znači što postoji influenser sa kojim mogu da se poistovete? 🤝

Iz prepiski sa ljudima rekla bih da im baš znači moje prisustvo na društvenim mrežama. Sam profil mi je pružio mogućnost da upoznam mnoge ljude koji žive sa istim izazovom kao i ja, povežem se, ostvarim nova prijateljstva. 😊

Poznato je da je tvoja velika ljubav muzika. Koje instrumente sviraš i imaš li omiljeni? 🎶

Jeste, muzika je moja velika ljubav od malih nogu. Pevam i sviram 3 instrumenta: harmoniku, klavir i ukulele. Omiljeni instrument mi je violončelo. 🎻

Kako uspevaš da iskombinuješ studije sa svim aktivnostima koje imaš tokom dana? 📚

Unapred raspišem ideje koje bih obrađivala na profilu i spontano, u toku dana ili meseca, objavljujem sadržaj.

Leto ili zima?

Leto! ☀️

Dug je put u toku: slušaš muziku, pričaš sa nekim ili spavaš? 🚌

Baš volim da pričam. Tako da bih definitivno pričala sa nekim.😅

Pored samog naloga na mrežama, osnovala si i udruženje koje se bavi podrškom ljudima sa dijabetesom. Kako se zove i čime se bavi? ☝️

Jeste, prošle godine sam imala priliku da učestvujem na kampu mladih lidera u dijabetesu gde sam upoznala divne ljude, svoje sadašnje prijatelje. Došli smo na ideju osnujemo svoje udruženje sa ciljem da pružimo prevenciju, edukaciju i podršku osobama koje žive sa istim izazovom kao i mi.
Naše udruženje za osobe sa dijabetesom se zove Diaverzum i nalazi se na Bulevaru oslobođenja 26, u Novom Sadu.

Uz objave u vezi sa samom temom naloga Sestra slatka, u poslednje vreme počela si da eksperimentišeš sa različitim sadržajima. Kakva je reakcija pratilaca i šta te je motivisalo na to? 👀

Vremenom sam odlučila da sa ljudima podelim i znanje koje nije usko povezano sa dijabetesom jer smatram da je korisno i da može poboljšati neke stvari u životu.
Bilo mi je žao da se ograničavam samo jednom temom, te sam odlučila da ih dodam još. Reakcija pratilaca je pozitivna, dopada im se sadržaj 😊.

Gde vidiš sebe za 10 godina? ⏩

Uh, tada ću imati 32 godine, deluje mi daleko 🤣.
U suštini, vidim sebe kao i dalje mladu, ostvarenu preduzetnicu, voditeljku i insfluenserku. Imam svoj restoran posvećen osobama sa dijabetesom, veliku zajednicu ljudi u mom udruženje Diaverzumu.
Bavim se javnim poslom i pevanjem. Imam dvoje zlatne dece, mopsa i muža koji se može poželeti 😁.

Foto: Instagram.com

More ili planina? 🤔

More. 🌅

Koncert ili bioskop? 🤔

Koncert. 🎶

Rekla si da dijabetes nije tvoja dijagnoza već tvoj saputnik. Kakav je on saputnik i šta si naučila na vašem zajedničkom putovanju? 😊

Dijabetes je moj slatki životni partner. Kao i u svakom odnosu, imamo uspone i padove. Malo se svađamo, malo mirimo. Ponekad mi dođe da ga se rešim, ali znam da me neće nikad napustiti.
Šalu na stranu, zahvalna sam što imam dijabetes jer me motiviše da vodim zdraviji i kvalitetniji život. 🍎

Foto: Instagram.com

Da Bojana pre 10 godina vidi Bojanu danas, kakav bi joj komentar bio?

Bravo, kraljice, vidi dokle si došla, samo nastavi da se trudiš i živiš svoje snove!👑

Da li si jutarnja ili noćna osoba? ☀️🌙

Nije mi problem da legnem u 5, al' da ustanem, to je već problem. 😅 Najveća kazna za mene je da se budim pre 8, osim kad idem na putovanje, tako da sam definitivno noćni tip.

Poruka za čitaoce Red portala 👇🏻👇🏻👇🏻💡

Ulažite u sebe i svoje znanje, to je investicija koja se uvek isplati. Izazove posmatrajte kao stepenice do uspeha! ✨

Autor: Balša Stupar