Iva: Bitan je RAD, ŽELJA može i da se PROMENI usput 🙇🏼‍♀️

Iva Mišović (umetničko Lorens) jedna je od naših najtalentovanijih mladih muzičara 🎶. Kantautorka je i producentkinja, piše svoje pesme, dok nam je povodom inspiracije rekla da je obično inspiriše neko ko je nervira ili ljuti ili nešto što je nervira i ljuti 😅. Pesme je, inače, počela da piše sa devet godina.

Objavila je album Svitanje (2023). Ove godine učestvovala je na Pesmi za Evroviziju numerom Dom.

U intervjuu za Redportal.rs Iva nam je otkrila koliko je internacionalno obrazovanje uticalo na njen kako životni tako i poslovni put, šta je ostavilo najveći utisak na nju tokom učešća na PZE, kojim muzičkim žanrovima bi opisala društvene mreže, kao i koji smajli se ne može opisati rečima 😅.

Foto: redportal.rs/PZE/Goran Popovski

Istakla si da pišeš svoje pesme jer voliš da se uneseš i budeš lična, da uvek bude tvoja priča 😍. Šta te je do sada najviše inspirisalo? Gde najčešće nastaju tvoje pesme?

Pesme najčešce nastaju u kolima iz nekog razloga, ali i kasno uveče, kad je sve tiho. Obično me inspiriše neko ko me nervira ili ljuti ili nešto što me nervira i ljuti 😡. Ne znam zašto, takva sam 🤷🏻‍♀️. Valjda kad ne znam kako da se obratim, moram da stavim sve na papir.

Učestvovala si na ovogodišnjoj Pesmi za Evroviziju numerom Dom 🎶. Šta je ostavilo najveći utisak na tebe na PZE?

Sve znanje koje sam skupila, koje mogu sada dalje da primenim 😊. Baš je bila dobra „škola” i generalno sam najviše volela tih 30 sekundi kada se postavljamo za nastup, koje publika ne vidi.

IZVOR: YT / RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

Koliko je tvoje internacionalno obrazovanje uticalo na tvoj kako životni tako i poslovni put? 🧐

Generalno sam odrasla internacionalno. Ne znam turbo-folk, sve crtane sam gledala na stranom jeziku, nije bilo aktuelne pop muzike na srpskom, sem K2, tokom mog odrastanja, te sam morala da se okrenem stranoj muzici za inspiraciju 🎶.
Strano obrazovanje mi je dosta postavilo standarde za prenošenje znanja i dosta me je ohrabrilo 💪🏻. Što se tiče posla, sudeći po mimovima na mrežama, mislim da je svuda u svetu isto kad si freelancer.

Foto: redportal.rs/PZE/Goran Popovski

Govorila si na panelu Žensko preduzetništvo u muzičkoj industriji na ovogodišnjoj Kontakt konferenciji. Istakla si kako si primetila da žene traže jednako, ali dobijaju manje u odnosu na dečake. Koji je tvoj savet mladim devojkama, ali i ženama inače, koje se suočavaju sa tim? 🧐

Nemoj da ti bude glupo, traži koliko misliš da vrediš, ne koliko misliš da je „dovoljno” ☝🏻. Najgora stvar koja može da se desi jeste da kažu „ne”, i to nije toliko strašno. Naravno, prvo se malo informiši kakve su cene 😂😂.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

U podkastu Tampon zona pominjala si svoju baku. Najvredniji savet koji ti je dala je...? 🧐

Baka daje jako dobre savete: od toga da nikada ne spuštaš svoj standard da bi se nekome dopala, do toga da uvek moraš biti poštovana i vredna. I, naravno, uvek treba biti kulturna i dama 😍.

Koje su sličnosti, a koje razlike između Beograda i Berlina? 😅

Samo ljudi i sistem, sve ostalo je isto. Tamo su hladniji, ovde su topliji. Tamo im je sve u sistemu na kompjuteru, kod nas je na papiru. A da, zaboravila sam čist vazduh! Berlin je glavni grad koji ima najviše zelenila u Evropi 🍀.

Šta ti je guilty pleasure?  

Nisam sigurna, možda nisam svesna da je guilty jer mislim da nema više tog momenta da je glupo što nešto radiš ili slušaš.

Foto: redportal.rs/PZE/Goran Popovski

Najluđe mesto na kom si bila na dejtu?  

Bila sam u streljani. To je bila moja ideja 😎. Nekako da se razbije taj kao „stidljivi” momenat.

Šljokice: da ili ne?

Nikako, nisam ljubitelj, jer ostanu svuda, ali ima nekih materijala na kojima ih prihvatam jer ne opadaju.

Koji smajli ne može da se opiše rečima?

🙇🏼‍♀️ – Niko ne razume ovaj moj smajli kada ga šaljem, a ja ga baš razumem.

Imaš sledeće društvene mreže: TikTok, Instagram, X (Tviter), Fejsbuk i LinkedIn. Opiši svaku jednim muzičkim žanrom 🎶.  

X – turbo-folk
TikTok – psy trance
Instagram – pop
Fejsbuk – tišina
LinkedIn – regge

Koliko je u životu bitna želja? ✨

Bitan je rad, želja može i da se promeni usput, možda čovek pogreši, pomisli da mu je to želja, a put ga odvede negde lepše ili mu otkrije nešto novo 😊.

Poruka za naše čitaoce, gledaoce i slušaoce 👇🏻

Sve najbolje, pazite se ovih promenljivih temperatura i ostanite mi zdravi 🍀.

Foto: redportal.rs/PZE/Goran Popovski

Autor: redportal.rs / Jovana Radić