Iva Lorens pesmom Dom ušla u finale PZE

Mlada i talentovana kantautorka Iva Lorens održaće koncert u nedelju od 21 sat u bašti Kulturnog centra Grad uz pratnju svog benda 🎶. Kao gosti pridružiće joj se popularna muzičarka Zoi, jedan od najperspektivnijih hrvatskih muzičara nove generacije Marko Bošnjak i učesnici ovogodišnje Pesme za Evroviziju Filip Baloš i Nadia.

– Devojke iz benda i ja smo spremne za nedelju i otvaranje bašte KC Grada 🎶. Radujem se što su ljudi jednako uzbuđeni kao i mi zbog ovog koncerta, ne samo zbog našeg nastupa već i zbog sjajnih gostiju – Zoi, Filipa Baloša i Nadie 🥰. Tokom priprema za beogradski koncert nastala je i saradnja sa Markom Bošnjakom, koji će nam se pridružiti na sceni kako bismo premijerno izveli našu zajedničku, neobjavljenu pesmu. Takođe, prvi put ću uživo izvesti pesmu „Dom“ – poručila je Iva Lorens.

Foto: redportal.rs/PZE/Goran Popovski

📌 Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mestima Ticket Visiona, kao i online na tickets.rs, po ceni od 1200 dinara.

Iva Lorens je pesmom Dom ušla u finale ovogodišnjeg nacionalnog izbora za predstavnika Srbije na takmičenju Pesma za Evroviziju. Takođe, našla se na prestižnoj listi 100 izvođača na koje treba obratiti pažnju, za 2024. godinu, koju je objavilo Evropsko udruženje nezavisnih diskografa IMPALA u partnerstvu sa Jutjub 🎶.

Jedna je od pobednica prvog nacionalnog muzičkog konkursa Serbia Creates: The Spotlight, koji je podržala celokupna muzička industrija . Početkom godine predstavljala je Srbiju na najvećem nastupu naše muzičke industrije na prestižnom evropskom festivalu Eurosonic Nordeslag, a Centralni Euronews njen nastup uvrstio je među najzapažnije na ovogodišnjem Eurosonicu. Nakon toga, Iva je nastupala na jubilarnom 10. izdanju najvećeg showcase festivala u ovom delu Evrope – Mentu u Ljubljani 😍.

Foto: redportal.rs/PZE/Goran Popovski

🔔 Prošle godine objavila svoj prvi studijski album Svitanje, na kome se našlo 10 pesama, među kojima su i popularni singlovi Udarci, Svitanje, 2 DO 4, (Hej) nisi više isti, Zima, Tenzija. Usledila je i deluks verzija ovog albuma, u okviru koje su lokalni muzičari Luton, June Palms, Fantom, Miloš Pešović i Andrija Gavrilović A.N.D.R. predstavili svoje remikse već poznatih numera sa albuma.

Na festivalu pop muzike Beogradsko proleće 2023. godine Iva je predstavila pesmu Stranac, koju je napisala zajedno sa popularnim hrvatskim pop pevačem Matijom Cvekom. Ova numera zavredila je nominaciju za nagradu Naxi zvezda u kategoriji muzička saradnja godine.

Pre 2 godine Iva je imala privilegiju da sarađuje sa svetski poznatim pop pevačem Jasonom Derulom u Los Anđelesu. Pod Derulovim mentorstvom, pravi singl 2 DO 4, koji je kasnije nominovan za MAC nagradu u kategoriji urban pop numera, a našao se i na pomenutom debi albumu 😍.

IZVOR: YT / Iva Lorens

Autor: redportal.rs