Ovo sigurno niste znali 👇

Očajne domaćice, popularna serija kreatora Marka Čerija, dominirala je televizijskim ekranima u ranim 2000-im. Čerijeva komična dramska serija počela je da se prikazuje 2004. godine, a poslednja sezona, izašla je 2012. godine, prenosi b92.net.

Serija prati 4 domaćice, Suzan Mejer (Teri Hačer), Linet Skavo (Felisiti Hafman), Bri van de Kamp (Marša Kros) i Gabrijela Solis (Eva Longorija), koje su sa svojim porodicama živele u fiktivnoj ulici Visterija Lejn.

Svaka sezona imala je svoju priču, a kasnije sezone imale su sve luđu i neverovatniju radnju.

Prema portalu Kolajder, tvorac serije Mark Čeri dobio je ideju za scenario nakon što je sa svojom majkom pogledao snimak jednog suđenja iz 2001. godine.

Čeri je u intervjuu za Njujork tajms rekao kako je s majkom gledao suđenje Andrei Jejts, koja je patila od postporođajne depresije i psihoze, te je utopila svoju decu, kojih je bilo 5:

- Okrenuo sam se prema njoj ipitao je može li da zamisli koliko je ta žena morala da bude očajna da je naudila sopstvenoj deci, a moja majka je izvadila cigaretu iz usta i rekla mi da se i ona osećala tako - rekao je Čeri.

Čerijeva majka rekla je da su Očajne domaćice sličnije stvarnosti nego većina serija, te da na humorističan način prikazuju probleme iz stvarnog života.

Autor: index.hr / b92.net