Ovo niste znali

Imena puna nežnosti i snažne simbolike su idealan izbor za bebe rođene u proleće, jer odražavaju lepotu ovog godišnjeg doba i simbolizuju nove početke koje roditelji žele za svoje dete.

Prolećna inspiracija obiluje imenima koja simbolizuju obnovu, rast, lepotu i svežinu. Evo nekoliko divnih imena za bebe rođene u proleće.

Imena za dečake rođene u proleće:

Vid

Ime Vid potiče iz latinskog jezika od reči 'vita', koja označava život. Postoji i tumačenje da ime potiče od starogermanskog 'vidu', što znači drvo, šuma, ili od starogermanskog 'vitus', što znači voljan.

Luka

Ime Luka potiče iz latinskog jezika i može se povezati sa rečima svetlost, oganj ili život. Takođe, postoji tumačenje da je ime skraćenica latinske reči lucanus, što se odnosi na stanovnika južne italijanske pokrajine Lukanije.

Neven

Reč neven dolazi od latinskog izraza nemus, što znači bez greške. U našem jeziku, neven predstavlja cvet koji je poznat po svojoj lepoti i nežnosti. Zbog toga se često smatra simbolom nade i optimizma.

Imena za devojčice rođene u proleće:

Vesna

Ime Vesna se vezuje za proleće jer predstavlja obnavljanje i novi život, kao najavu proleća koje dolazi posle hladne zime. U staroslovenskoj mitologiji, Vesna je božanstvo proleća, a njeno ime označava proleće i mladost.

Maja

U rimskoj mitologiji, Maja je bila boginja plodnosti i proleća. Zbog toga maj mesec nosi naziv maj.

Aurora

Aurora je još jedno od 50 najpopularnijih imena za novorođene devojčice. Aurora je rimska boginja zore i jutra. Zbog toga mnogi veruju da ovo ime simbolizuje novi početak i nadu.

Autor: 23SEDAM