Ovo niste znali 🧀

Bosanskohercegovačka food blogerka Belma Halilović nedavno je na Instagramu podelila recept za domaći sir čiji ukus će vas oduševiti.

- Okej, jedva sam čekala jutro da isprobam sir, čak sam napravila i uštipke da isprobavanje bude sa stilom. Nisam znala hoće li ikako uspeti, ali sir me oduševio. Ako neko ima neke savete i ideje za druge sireve, pišite mi - navela je.

Napisala je da je stavila tri litra svežeg mleka da se prokuva i da je stalno mešala kako ono ne bi zagorelo. Kada je počelo da vri, dodala je veliku kašiku soli.“Možda bih idući put dodala još jednu, volim slanije. Nakon pet – deset minuta mešanja, dodala sam sok od pola limuna. Smanjila sam temperaturu sa sedam na devet i povremeno mešala. Trebalo je nekih 10 minuta da krene da se odvaja surutka. Nakon toga sam dodala i sok od druge polovine limuna i uz mešanje čekala da se sir odvoji“, dalje je navela.

Ocedila je sir u cedilo sa krpom. Dodala je da treba ocediti što više vode i umotati sir i staviti nešto teško na njega. Ostavite preko noći.

Autor: Krstarica