Pokušao je više eksperimentalnih tretmana kako bi se nosio s tugom koju još uvek oseća zbog majčine smrti.

Princ Hari u emisiji 60 Minutes progovorio je o svojoj biografiji Spare. Imao je 12 godina kada je njegova majka, princeza Dajana, poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu u avgustu 1997.

Hari je bio u dvorcu Balmoral u Škotskoj s ostalim članovima kraljevske porodice. On u knjizi opisuje trenutak u kojem ga je otac, princ Čarls, probudio da mu kaže šta se dogodilo.

- U knjizi pišeš: "On mi kaže: "Pokušali su, dragi dečače. Bojim se da nije uspela." Jesi li plakao? - upitao ga je voditelj.

- Ne. Ne. Nema suza u tom trenutku. Bio sam u šoku, znaš? Dvanaest godina sam imao. Otprilike 7, 7.30 ujutro, rano. Tvoj otac ulazi, seda na tvoj krevet, stavlja ruku na tvoje koleno i kaže ti: "Bila je nesreća." Nisam mogao verovati - kaže Hari.

Hari kaže da je potražio pomoć terapeuta pre 7 godina i otkriva da je uz to isprobao više eksperimentalnih tretmana kako bi se pokušao nositi s tugom koju još uvek oseća zbog majčine smrti.

Otkrio je da su on i Vilijam molili tatu da ne oženi Kamilu.

- Zamolili smo tatu da se ne venčaju. Nismo mislili da je to potrebno. Mislili smo da će to uzrokovati više štete nego koristi, a ako su već skupa mislili samo da je to dovoljno. Želeli smo da bude sreĆan. I videli smo koliko je sreĆan s njom. Tako da je u to vreme bilo OK - rekao je Hari.

Autor: redportal.rs