Milan Petković hitno završio u bolnici

Bivši zadrugar, učesnik muzičkog takmičenja Pinkove zvezde Milan Petković otkrio je da boluje od neizlečive bolesti, nakon što se hitno našao u bolnici.

Pevač je otkrio da boluje od Gilen Bareovog sindroma, za koji još uvek ne postoji lek, ali da mu terapija koju prima dosta ublažava težinu bolesti.

U izjavi koju je dao za Srpski telegraf, Milan je otkrio kako je saznao da ima neizlečivu bolest i na koji način se bori sa njom:

- Imao sam stomačni virus 6-7 dana, i onda sam ozdravio i krenuo normalno da funkcionišem i jedem. Nakon 3 dana od oporavka sam se probudio ujutru da odem u toalet i noge su mi bile kao gumene. Jedva sam hodao kao lane kad se rodi i nisam imao snagu u šakama. Ostao sam kod kuće 2 dana misleći da je atrofija od ležanja i da će mi biti bolje. Ispostavilo se da imam Gilen Bareov sindrom i da bolest nije uopste naivna. U pitanju je autoimuna bolest koja može da napreduje, a može i da se smiri i izleči. Bolest napada mišice i nerve, ali zahvaljujući ekipi sa Neurologije ja se za sada osećam dobro - objasnio je Milan i nastavio:

- Bolest je takva da bukvalno može svakome da se desi, i uvek se dešava posle stomačnog virusa, posle hirurškog zahvata ili COVID-19. Najgore je ako napreduje bolest, gore od toga nema, može opasno da bude. Za sada nemam bolova, samo nemam snagu u rukama i nogama - rekao je pevač za pomenuti medij i dodao kako bolest može da se proširi na disajne mišiće i da zbog nje može završiti na respiratoru, piše Objektiv.rs.

View this post on Instagram

A post shared by Milan Petkovic (@milanpetkovic_official)

IZVOR: IG / @milanpetkovic_official

Autor: redportal.rs

#Milan Petković

#bolest

#pevač