Usavršio je umetnost nužde bez dodirivanja WC šolje 😯

Jutjuber Pigmie je nedavno pokušao da stoji čitavih 7 dana, a da ne sedne. 💪

Predstavljajući eksperiment, on objašnjava da prosečan Amerikanac sedi oko 9,5 sati svakog dana, uprkos činjenici da su produženo sedenje i nedostatak fizičke aktivnosti u korelaciji sa gojaznošću i nizom stanja povezanih sa gojaznošću.

- Hronično sedenje je takođe povezano sa bolom u leđima, disfunkcijom kičme, degeneracijom zglobova, lošim držanjem u leđima, vratu i ramenima, kao i sa vaskularnim problemima u nogama - kaže on i dodaje da se lista nastavlja. Istraživanja su povezala preterano sedentarni način života sa smanjenjem zapremine mozga i povećanim rizikom od ranog umiranja, zbog čega se ljudi koji rade za stolom podstiču da ustanu i kreću se što je češće moguće.

Nakon što je sebi kupio sto za stajanje i počeo da radi u stojećem položaju, on je prvo zapazio bio da uspravan položaj ima neposredan uticaj na creva.

- Osećao sam se kao da se stvari kreću u pravom smeru - kaže on, pre nego što je usavršio umetnost nužde bez dodirivanja WC šolje.

Međutim, kako je nedelja odmicala, bol u zglobovima, loše držanje i ekstremni umor počeli su da uzimaju danak, što je dovelo do toga da odustane od eksperimenta nakon samo 5 dana stajanja. Kroz niz poređenja pre i posle, domaćin je mogao da analizira uticaj njegove studije bez sedenja na njegovo držanje, otkrivši da je razvio značajan pognuti gornji deo tela ili kifozu, kao ovo neugledno zaobljenje ramena se zove.

Sa druge strane, međutim, primetio je i poboljšanje oblika donjeg dela kičme, koji je postao više zakrivljen. Pigmie takođe kaže da ga je rad u stojećem položaju učinio oko 30 procenata produktivnijim.

Takođe je dobio oko 0,45 kilograma na težini, verovatno zato što je jeo više nego obično kako bi skrenuo pažnju sa bolova i umora u nogama i stopalima. Međutim, osvrćući se na eksperiment, Pigmie još jednom otkriva da je najistaknutiji efekat nesedenja povezan sa protokom izmeta.

- Osećao sam se kao da mi je varenje bilo mnogo bolje sa više stajanja tokom dana. Činilo se da su stvari krenule brže i glađe - kaže on.

IZVOR: YT / pigmie

Autor: redportal.rs