Poznata pevačica je svoju karijeru započela 1960-ih godina i iza sebe ostavila velike hitove 👆🏻

Jedna od najpoznatijih ameeričkih rok i soul pevačica Tina Tarner preminula je juče u 83. godini u Švajcarskoj nakon duge i teške bolesti. 🖤🎶

Foto: Instagram.com/tinaturner

Svoju karijeru započela je 1960-ih godina sa svojim tadašnjim mužem Ajkom Tarnerom kog je ostavila 1978. zbog fizičkog zlostavljanja. Nakon toga njena karijera je imala uzlaznu putanju, a ovo su samo neki od hitova koje je pevačica ostavila iza sebe. 👆🏻🎶

GOLDENEYE (1985)

Pesma je snimljena kao pesma za istoimeni film o Džejmsu Bendu 1995. godine i dobro se kotirala na međunarodnim plejlistama najslušanijih pesama.

I DON’T WANNA FIGHT (1993)

Pesma je bila uključena u film What’s Love Got To Do With It, i imala je nekoliko nominacija za Grammy nagradu.

STEAMY WINDOWS (1989)

Ova optimistična pesma ušla je u Top 40 na plejlisti Billboard Hot 100, i dobro se kotirala u svetu na međunarodnim plejlistama.

NUTBUSH CITY LIMITS (1973)

Pesma je usredsređena na korene Tine Tarner koja je rođena u Natbušu, u Tenesiju i smatra se jednom od njenih istaknutih pesama u ranoj karijeri.

RIVER DEEP – MOUNTAIN HIGH (1986)

Pesma u to vreme nije bila tako veliki hit, ali je vremenom stekla priznanje publike, postavši jedna od najmoćnijih pesama poznate pevačice.

PROUD MARY (1971)

Pesmu su prvobitno snimili Ajk i Tina Tarner zajedno 1971. godine, ali ova obrada ostaje jedna od najpoznatijih pesama Tine Tarner posebno zbog njenih visokih tonova i energetskih performansa.

WE DON’T NEED ANOTHER HERO (1985)

Pesma je snimljena za film Mad Max Beyond Thunderdome 1985. godine, i u nekoliko zemalja bila je u Top 10 najslušanijih pesama.

THE BEST (1989)

The Best je objavljena 1989. godine, i postala je jedna od onih "himni Tine Tarner". Širom sveta, ova pesma je bila na prvom mestu pljelisti najslušanijih. Takođe, ova pesma tokom godina bila je uključena u nekoliko desetine filmova i serija.

PRIVATE DANCER (1984)

Pesma po kojoj je njen album nosio ime, objavljena je 1984. godine i dospela na 7. mesto Billboard Hot plejliste.

WHAT’S LOVE GOT TO DO WITH IT (1984)

Pesma je postala najuspešniji solo singl zauzevši prvo mesto na Billboard Hot 100, i osvojila više nagrade uključujući "ploču godine".

IZVOR: YT / Tina Turner

Autor: redportal.rs