Crnji oblici se lakše pamte.

Japanska crna gel olovka Mitsubishi Uni-ball ONE serije je prepoznata kao najcrnja gel olovka na svetu od strane Ginisove knjige rekorda.

Kada je reč o najcrnjoj boji na svetu, ne postoji konkurencija sa Vanta Black, ali gel za olovke je sasvim druga stvar. Mitsubishi Pencil Co.Ltd. sada drži rekord za najcrnju gel olovku, zahvaljujući inovativnom tipu čestica koje sadrže pigment i koje zatvaraju boju iznutra. Kada pišete na papiru, može smanjiti prodiranje gela u papirna vlakna.

Foto: Instagram.com/Skrinšot

Ukoliko se pitate „kakva je upotreba gel olovke koja je crnija od prosečne?“, u nastavku vam donosimo odgovor. Mitsubishi Pencil Co.Ltd. navodno se udružio sa Univerzitetom Ritsumeikan kako bi sproveo test memorije koristeći razne crne gel olovke i saznao da se crnji oblici lakše pamte.

- Kada smo uporedili performanse pamćenja rukom pisanih znakova hemijskim olovkama različitih nijansi, otkrili smo da oblici napisani tamno crnim gelom Uni-ball One imaju veću stopu tačnih odgovora i veću stopu pamćenja od onih napisanih opštim gel mastilom - japanska kompanija je napisala u saopštenju za javnost.

Foto: Instagram.com/Skrinšot

Uniball One gel olovka menja odnos čvrstih i tečnih komponenti u gelu, omogućavajući tečnoj komponenti da brzo prožima površinu papira dok ostavlja čvrst materijal za bojenje na površini papira.

Autor: redportal.rs