O ovome se raspravljalo na godišnjem sastanku akcionara

Samsung je upozorio da možda ipak neće moći da isporuči Galaxy Note telefon zbog poteškoće u lansiranju 2 vodeća telefona u toku jedne godine. Kako Blumberg navodi, o ovome se govorilo na godišnjem sastanku akcionara.

- Note serija je pozicionirana kao vrhunski model u našem poslovnom portfoliju - rekao je šef mobilne telefonije DJ Koh.

- Otkrivanje 2 vodeća modela u godini može predstavljati teret, pa će možda biti teško objaviti Note model u 2H. Vreme lansiranja [modela] Note može se promeniti, ali želimo da model Note pustimo sledeće godine.

Ovo se i nagađalo kada je Samsung oglasio alarm zbog globalne nestašice poluprovodnika, rekavši da će to verovatno uticati na njegovo poslovanje u narednom kvartalu. Koh dodaje da je više reč o pojednostavljivanju sastava.

Samsung je nagovestio da će svoju ključnu funkciju olovke predstaviti na većini telefona u Galaxy liniji, što je izazvalo spekulacije da će linija možda doći do kraja. Izveštaj Yonhapa, međutim, kaže da se Samsung još uvek sprema da objavi novi Note telefon 2021. godine.

Autor: redportal.rs

#Galaxy Note

#Samsung

#akcionari