8. oktobra objavljen i snimak na kome se vidi general na sastanku

Iako je naš portal u svom tekstu Palestinci uhvatili generala izraelske armije ☝️ od 7. oktobra 2023. godine preneo da je general IDF Nimrod Aloni pao u ruke Hamasa, to nije tačno.

Na to nam je ukazao portal Raskrinkavanje.ba, prema čijim smernicama smo ispravili naš tekst, te iz njega uklonili netačne navode i ispravili naslov.

Izraelske odbrambene snage su istog dana, 7. oktobra, demantovale da je general Nimrod Aloni zarobljen. Sutradan, 8. oktobra, objavljen je i snimak na kome se vidi general na sastanku.

Što se tiče fotografije koja je bila deljena po mrežama i uz tekstove, a uz fotografiju pomenutog generala, Correctiv navodi da se na fotografiji iz viralnih objava najverovatnije nalazi jedan od zarobljenih civila.

Ova platforma za proveru činjenica pronašla je izveštaj izraelskog medija Israel hayom, u kome se prenosi priča Izraelke Ele Ben Ami, koja je ispričala da joj je otac otet. Članak je opremljen fotografijom identičnom onoj u analiziranim objavama, a u njenom opisu navodi se da prikazuje muškarca po imenu Ohad Ben Ami.

Red portal se izvinjava zbog prenošenja netačnih informacija.

Autor: redportal.rs