Pastor se sastao sa dvojicom naoružanih napadača, platio im 40.000 dolara i pružio informacije o tome gde će se žrtva nalaziti

Samjuel Davalos Pasiljas, 47-godišnji kalifornijski pastor, nedavno je uhapšen jer je navodno angažovao grupu muškaraca da ubiju dečka njegove ćerke.

Prošle nedelje, policija Riversajda uhapsila je Samjuela Pasiljasa nakon što je prikupila dovoljno dokaza da je on naredio pokušaj ubistva čoveka koji se zabavljao sa njegovom ćerkom. Pokušaj ubistva se dogodio 21. oktobra 2023. u Riversajdu. Žrtva je sedela u svom automobilu kada je u njega više puta pucano iz vozila koje se zaustavilo pored njegovog. Ubice su brzo pobegle, ali je ranjeni mladić preživeo tako što se odvezao do obližnje bolnice. Nije mogao istražiteljima da pruži previše informacija o napadačima koji su pucali na njega, ali pet meseci kasnije policija je zaključila da je incident bio „unaručeno ubistvo“ koje je organizovao otac njegove devojke, pastor Pasilas.

- Pastor je dostavio informacije o meti ovim osumnjičenima koje je angažovao. Platio im je skoro 40.000 dolara - rekao je policajac Riversajda Rajan Rejlsbek.

Policija je uhapsila Pasiljasa i jednog od navodnih ubica, 55-godišnjeg Huana Manuela Sebrerosa iz Long Biča, ali još uvek traga za trećim osumnjičenim, određenim Hesusom Abelom Feliksom Garsijom. I Pasiljas i Sebreros izjasnili su se da nisu krivi tokom zajedničkog suđenja ali su zadržani u zatvoru uz kauciju od milion dolara do sledećeg zakazanog ročišta.

IZVOR: YT / ABC7

Izvori iz policijske uprave Riversajda rekli su novinarima da se pastor Pasiljas sastao sa dvojicom navodnih naoružanih napadača, platio im 40.000 dolara i pružio informacije o tome gde se žrtva nalazila u noći pucnjave. Što se tiče razloga zašto je čoveka želeo mrtvog, Pasiljas navodno nije odobravao da njegova ćerka izlazi sa njim, a pošto nije mogao da je ubedi da raskine, opredelio se za najekstremniji pristup.

Autor: Redportal.rs