Optuženoj majci preti i do 20 godina zatvora, ukoliko se utvrdi da je kriva.

Jedno od najgorih zlostavljanja dece u Austriji desilo se kada su, kako se navodi, majka (32) i neidentifikovana 40- godišnja žena maltretirale mesecima dečaka (12), držale ga u boksu za pse i polivale hladnom vodom. Danas je zakazan početak trodnevnog suđenja u Kremsu, a kao glavna optužena je 33-godišnja majka iz Valdfirtela, dok će se na sudu pojaviti i njena saučesnica.

Optuženoj majci preti i do 20 godina zatvora, ukoliko se utvrdi da je kriva.

Dvanaestogodišnjak je mesecima trpeo zlostavljanje i jedva je preživeo maltretiranje kojem je bio danonoćno izložen. Kada je pronađen, imao je telesnu temeperaturu od samo 26,5 stepeni kada mu je konstatovana teška hipotermija. Pronađen je neuhranjen, a hospitalizovan je u kritičnom stanju. Od tada je prošlo skoro godinu i po dana i dečak se uspešno oporavio, a o njemu se stara otac.

Međutim, ono što je evidetno jesu posledice po dečakovo psihičko stanje zbog jezivog zlostavljanja.

Kako su pisali austrijski mediji, optužena je dečaku nanela "fizičke i psihičke muke udarajući ga pesnicama a povrede mu nije ni lečila". Bio je prepun hematoma, spavao je u boksu za pse, bio je izgladnjivan i polivan vodom na niskim temperaturama.

Osim toga, majka je 12-godišnjeg dečaka vezivala, zapušila bi mu usta i satima ga više puta zatvarala u boks za pse kako "ne bi mogao da pobegne", pišu austrijski mediji.

Sva ova nedela radila je uz podršku saučesnice koja ju je ohrabrivala da nastavi da povređuje dete i da ga zatvori u boks što je ona i radila, prenosi Telegraf.

Slučaj je otkriven u novembru 2022. godine, kada je socijalna radnica prijavila slučaj policiji, a majka je uhapšena krajem godine.

Autor: Telegraf