Preti mu kazna od 3 meseca do 5 godina zatvora ⛓

Muškarcu starom 19 godina preti kazna od 3 meseca do 5 godina zatvora zbog krađe konja i pokušaja da ga sakrije u svom stanu na 3. spratu stambene zgrade.

Kada su policajci u Vejherovu, u Poljskoj, primili hitni poziv o čoveku koji je pokušao da odvede konja do gornjih spratova lokalne stambene zgrade, pomislili su da je to šala. Međutim, osoba sa druge strane linije nije se smejala. Insistirali su da je na stepeništu njihove zgrade bio konj koji se penjao, a stanarima je potrebna pomoć policije. Policija je nevoljno poslala ekipu da istražuje, ali su bili šokirani kada su otkrili da je priča potvrđena. Zaista je jedan mladić vodio odraslog konja na gornje spratove stambene zgrade koji je izgledao kao da se svađao sa nezadovoljnim komšijama pokušavajući da ga zaustavi.

- Mladić je pokušavao da uvede kobilu u stepenište višeporodične zgrade - rekla je za Radio Gdanjsk Aneta Potrikus, portparolka okružnog policijskog štaba u Vejherovu.

Policajci su kasnije saznali da je neimenovani stanovnik koji je pokušavao da uvede konja u svoj stan na trećem spratu ukrao životinju i da je pokušavao da je sakrije, u slučaju da neko dođe da pita za to. Očigledno nikada nije razmišljao o tome koliko će ta operacija biti upadljiva, ili kako će zadržati odraslu kobilu u svom dvosobnom stanu ako uspe da je provuče kroz ulazna vrata.

Policajci su cenu konja procenili na oko 15.000 poljskih zlota (3.800 dolara). Uspeli su da životinju vrate vlasniku, koji je već prijavio krađu, zdravu i živu.

Što se tiče 19-godišnjeg genija koji je pokušao da sakrije ukradenog konja u svom stanu, on je optužen za krađu i rizikuje da iza rešetaka provede do pet godina.

Autor: redportal.rs