Pripremite se 😃

U novembru smo u nižim predelima imali dosta sunčanih dana za ovo doba godine. Planinske, s druge strane, sneg nije zaobišao. Evo kakvo nas vreme očekuje do kraja meseca. Konkretno do kraja novembra neće biti tako toplih dana. Biće sveži dani.

 Naoblačenje u petak i pad temperature u noći između petka i subote usloviće snežne padavine u brdsko-planinskim predelima što znači da bi na visinama iznad 500 metara padao sneg i na visinama iznad 1000 i više metara stvorio snežni pokrivač visine 5-10cm. Ponegde u nižim predelima brdsko-planinskog dela zemlje, na primer Požega, Užice, Prijepolje, Kuršumlija ili Vranje moguće je da će na kratko pasti sneg, ali u većem delu Srbije u nižim predelima – Vojvodina, Beograd, Pomoravlje ne bi trebalo da bude snega. U nižim predelima sneg se ne bi zadržao, a u planinskim gde bi pao u subotu ostao bi svega nekoliko dana jer bi se otopio. U ponedeljak sledi blagi porast temperature, ali maksimalne dnevne temperature ne bi bile veće od 10 ili 12 stepeni.

Očekuje se da će zima biti blaga, sa nešto više padavina, ali do kraja novembra i većeg dela decembra ne bi trebalo da bude jačih zahlađenja.

Autor: redportal.rs

##vremenskaprognoza

#VETAR

#Vremenska prognoza Beograd

#kiša

#košava

#planine

#sneg

#vreme

#vremenska prognoza srbija

#zima