Potrebno je da Mihajlo što pre ode na lečenje u inostranstvo jer je vreme od ključnog značaja za ovu vrstu bolesti. 💔

U jutarnjem programu Novo jutro voditeljka Jovana Jeremić pozvala je sve gledaoce televizije Pink da pomognu malenom dečaku Mihajlu kome je neophodan novac za lečenje. 📺👇

Mihajlo ima tumor na mozgu, a možete mu pomoći ukoliko pošaljete SMS sadržine 1560 na 3030 ili uplatom na račun. 💸

- 1560 na 3030! Da Mihajlo pobedi opaku bolest, dečak od 8 godina koji ima maligni tumor mozga - istakla je Jovana jutros u emisiji.

View this post on Instagram

A post shared by Zorica Lazarevic (@zorica.lazarevic)

IZVOR: IG / @zorica.lazarevic

Mihajlo je osmogodišnjak koji boluje od tumora mozga. Simptomi bolesti pojavili su se u vrlo kratkom roku od nedelju dana u vidu jake glavobolje sa povremenim povraćanjem, gubitkom ravnoteže i perifernog vida, potom i krizom svesti nakon čega je specijalističkim i dijagnostičkim pregledima utvrđeno postojanje ekspanzivne lezije u levoj cerebralnoj hemisferi.

Hitnom operacijom u Klinici za neurohirurgiju UKCS, uklonjena je tumorska promena, a histopatološki nalaz pokazao je da se radi o tipu tumora: Pediatric type diffuse high-grade glioma, NOS.

Konzilijum za tumore CNS odlučio je da su potrebne dalje dijagnostičke procedure i da se lečenje nastavlja primenom zračne i hemoterapije.

Nastavak lečenja planiran je u nekom od inostranih zdrastvenih centara, gde bi se radila i genetska analiza tumora, a porodica se obratila za pomoć zahtevima za nastavak lečenja u mnogim evropskim i svetskim centrima, od kojih se izdvajaju Univerzitetska bolnica u Heildeberg-u , Nemačka, kao i Univerzitetska klinika Tubingen, Nemačka. Kako bi dali najbolju šansu Mihajlu da pobedi bolest, biće mu potrebni skupi tretmani, kao što je hemoterapija, radioterapija, imuno terapija ili protonska terapija. Potrebno je da Mihajlo što pre ode na lečenje u inostranstvo jer je vreme od ključnog značaja za ovu vrstu bolesti.

Sredstva su potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, specijalističke preglede, genetske analize, laboratorijske analize, lekove i suplemente, kao i za putne troškove i troškove smeštaja, kako stoji na sajtu Budihuman.rs.

Autor: K.Đ.