Nastavlja se užas na Havaijma, učitelji brinu za svoje đake

Dok zvaničnici na Havajima rade na utvrđivanju identiteta više od 100 ljudi koji su poginuli u požarima na Mauiju, članovi zajednice strahuju da će deca činiti veliki deo žrtava, piše "Independent".

Kada su 8. avgusta izbili požari koji su se brzo razvijali, mnoga deca su bila kod kuće jer su opasni vetrovi usled uragana sa obala Havaja primorali da škole budu zatvorene.

Ali bez upozorenja da će požari u blizini Lahaine uskoro zahvatiti grad, nije bilo vremena za ljude da sprovedu urednu evakuaciju kako bi pratili decu i osigurali da ona budu prva spasena.

Džesika Sil, nastavnica u osnovnoj školi u Lahaini "King Kamehameha III", rekla je za "The Wall Street Journal" (WSJ) da se plaši da su neka deca bila sama kod kuće na dan požara.

Foto: Twitter.com

- Naši roditelji rade jedan, dva, tri posla samo da bi preživeli i ne mogu sebi priuštiti slobodan dan", rekla je ona. "Bez škole, deca nisu imala gde da idu tog dana."

Keli Galego, učiteljica osmog razreda srednje škole u Lahaini, rekla je da joj se srce slama dok misli o nestalim porodicama.

- Kada je u pitanju razmišljanje o tome da neke od tih porodica nisu tamo... nemam reči da izrazim koliko mi se srce slama - rekla je Galegova za WSJ.

Autor: Pink.rs