Lekari su uspeli da uklone višak vazduha.

Mladić (19) u Kini navodno je završio sa rupom u plućima dok je vrištao na koncertu svoje omiljene grupe.

Mladić iz Šenžena u Kini nedavno je doživeo pneumotoraks, poznat i kao „srušena pluća“, dok je glasno vrištao tokom koncerta svoje omiljene grupe. Kineski mediji javili su da je on vrištao tokom nastupa benda kada je iznenada osetio oštar bol u grudima. Odmah je počeo da doživljava teškoće sa disanjem i na kraju se onesvestio. Neimenovani mladić je prebačen u hitnu pomoć bolnice u Šenzenu gde su lekari konstatovali da je pretrpeo rupturu alveole u ​​jednom plućnom krilu zbog vrištanja preteranom jačinom tokom koncerta.

Pneumotoraks je abnormalno sakupljanje vazduha u pleuralnom prostoru između pluća i zida grudnog koša. Može nastati usled tupe ili prodorne povrede grudnog koša, oštećenja od plućne bolesti ili alveolarnih ruptura usled iznenadnog ili jakog pritiska. Sumnja se da je ovaj drugi bio uzrok u slučaju mladog Kineza, jer je priznao da je vikao tokom koncerta.

Lekari su uspeli da uklone višak vazduha i oslobode pritisak na njegova kolabirana pluća, i 19-godišnjak je navodno na dobrom putu ka potpunom oporavku.

Autor: redportal.rs