Držao je zatvorenu u kući 2 nedelje 😥

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je optužni predlog protiv K. R. (26), koji je dve nedelje mučio i maltretirao svoju devojku, pa je zarobio u kući i pretio joj da će je ubiti.

On je u periodu od 30. januara pa do 14. februara 2023. godine izvršio krivična dela zlostavljanje i mučenje, laka telesna povreda, ugoržavanje sigurnosti, kao i krivično delo nasilničko ponašanje.

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva u Smederevu, optuženi je u navedenom periodu zlostavljanjem svoje emotivne partnerke stare 20 godina, primenom sile i pretnje, naneo oštećenoj veliki bol i tešku patnju u cilju zastrašivanja.

Na taj način što joj je najpre dana 30. januara 2023. godine u svojoj kući zadao više udaraca otvorenim i zatvorenim šakama u predelu glave i tela, pretio joj da će je ubiti očevim nožem koji je držao na stolu, a potom joj i zabranio da napusti njegovu kuću kako bi sakrio povrede koje joj je naneo, gde je oštećena i ostala sve do 7. februara 2023. godine, do kada je nastavio da je fizički zlostavlja i da joj preti, prenosi Telegraf.

Na opisani način optuženi je oštećenoj naneo lake telesne povrede u vidu većeg broja nagnječina, oguljotina i podliva.

Takođe, u noći između 11. i 12. februara 2023. godine, osumnjičeni je rođaku svoje emotivne partnerke, na javnom mestu, ispred muzičke škole u Smederevu zadao više udaraca navedenom drvenom motkom, nanevši oštećenom lake telesne povrede, kojom prilikom je značajnije ugrozio spokojstvo građana i teže remetio javni red i mir.

Optužnim aktom je predloženo da se optuženi oglasi krivim za krivična dela koja mu se stavljaju na teret i da se osudi na jednistvenu kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i 10 meseci.

Autor: Milica Čule

#držao devojku

#nasilje

#pretio nožem

#tukao devojku

#zlostavljanje