Dokumentacija koju je glumica predala nije validna u Srbiji

Nakon optužbi za silovanje koje je na račun glumca Branislava Lečića uputila Danijela Štajnfeld, glumica će se na zahtev Višeg javnog tužilaštva naći pred sudskim veštacima. Naime, Danijelu će ispitivati psihijatri u Srbiji, prenosi Informer, a piše Objektiv.rs.

Dokumentacija koju je glumica predala, a koja je rađena na američkom institutu Kolumbija, nije validna u našem pravosuđu, zbog čega će biti ponovo ispitana od strane srpskih psihijatara.

- Danijela je na tom institutu učestvovala u istraživanju posttraumatskog sindroma. Donela je u Srbiju svu dokumentaciju, jer smatra da su ti papiri ključni dokaz da ju je Lečić silovao. Pomenuti dokumenti, međutim, ne mogu biti dokaz u Srbiji. Zbog toga je tužilaštvo uputilo zahtev da Danijelu ispitaju naši psihijatri u predistražnom postupku kako bi se videlo da li ima mesta za podizanje optužnice protiv Lečića - otkriva izvor Informera.

Foto: BETA/MILAN OBRADOVIĆ

Advokat Vićentije Darijević smatra da Danijelina dokumentacija nije validna.

- Ne može svako da donese šta hoće i kaže da je to dokaz. Mora da se proveri da li su ljudi koji su izdali tu dokumentaciju kvalifikovani i dali imaju status sudskih veštaka, u šta sumnjam. Vrlo je verovatno da će se Danijelino veštačenje pred timom psihologa i psihijatara obaviti u Srbiji i to pre podizanja optužnice protiv Branislava Lečića - izjavio je izvor za pomenuti list.

Psihijatrijskom ispitivanju takođe će biti podvrgnut i Branislav Lečić.

- Tražiće se da Lečić razgovara sa veštacima sudske medicine kako bi se utvrdilo da li je sklon manipulaciji i nasilju - kaže izvor.

Predistražni postupak je u toku, te Lečić i dalje nema status osumnjičenog.

Autor: redportal.rs

#Branislav Lečić

#Danijela Štajnfeld

#dokaz

#obrt