Glumac nedeljama znao da će ga koleginica Danijela Štajnfeld optužiti za silovanje?

Glumac Branislav Lečić (65) je pre nekoliko nedelja saznao da će ga koleginica Danijela Štajnfeld (37) javno ili u Tužilaštvu optužiti za silovanje i o tome se poverio najbližim saradnicima. Tom prilikom im je rekao da će tražiti da bude ispitan na poligrafu, saznaje nezvanično Blic.

Foto: BETA/MILAN OBRADOVIĆ

Prema informacijama Blica, već nekoliko nedelja pojedini ugledni mediji iz inostranstva rade na objavljivanju priče na osnovu podataka koje im je Štajnfeld dostavila. Jedan od tih medija je pozvao Lečića zbog komentara, pa je on tako saznao da je pitanje dana kada će priča osvanuti u javnosti. Odlučio je da pozove najbliže saradnike i da im ispriča šta će se dogoditi.

Na tom sastanku je Lečić, kako piše Blic, praktično objasnio osnovne crte svoje odbrane.

- Okupio nas nekoiko i rekao da će ga jedna glumica optužiti za silovanje, ali da je to nameštaljka, da je po sredi njena ucena i da ona želi da joj on plati - otkriva jedan od sagovornika Blica.

Na opasku svog saradnika da ako je navodne ucene bilo, onda to treba i da prijavi nadležnim organima, Lečić je pomenuo da postoji sporni snimak. Mediji su prethodno preneli da je Štajnfeld tajno snimila razgovor sa čovekom kojeg optužuje za silovanje i da bi to mogao da bude ključni dokaz ako bude bilo suđenja.

Foto: RAS Srbija / Dejan Živančević

Prema informacijama Blica, Lečić je za sporni snimak na kojem se čuje njegov i Danijelin razgovor rekao da se radilo o probi nekog komada i da je on "samo glumio", a da je Danijela Štajnfeld navodno iskoristila i zloupotrebila taj deo.

- Tada je rekao da će, ukoliko priča i snimak budu obelodanjeni, tražiti da bude ispitan na poligrafu - otkriva sagovornik Blica.

Autor: Blic.rs / Redportal.rs

#Branislav Lečić

#Danijela Štajnfeld

#glumac

#poligraf

#silovanje