Gotovo svi na plaži su mužjaci

Stotine morskih lavova osvojile su kalifornijsku plažu San Karlos u Montereju u Kaliforniji, zbog čega su lokalni zvaničnici zatvorili to područje za ljude. 👇

Postavljena je traka s upozorenjem, ali gomile ljude i dalje se okupljaju privučene životinjskim spektaklom, fotografišući morske lavove dok se odmaraju i igraju na pesku i u vodi.

Dok se morski lavovi često mogu videti na nekim plažama duž obale Kalifornije, lokalni stanovnici kažu da ih nikada nisu videli u tolikom broju u Montereju.

Lisa Utal, morska biološkinja iz Nacionalnog morskog rezervata Monterey Bay, rekla je da nije jasno zašto su morski lavovi odabrali baš plažu San Karlos, ali da ih možda privlači bogata raznolikost hranom tog ekosistema.

Gotovo svi na plaži su mužjaci, rekla je.

- Oni migriraju ovamo iz Venture i Kanalskih ostrva… Neverojatno su pokretni. Obično jure za hranom a Nacionalno morsko utočište Monterey Bay je bogato njome - rekla je Utal, kako pišu Hina i Rojters, prenosi 021.rs.

Očekuje se da će ostati na plaži San Karlos tri do četiri nedelje, rekla je Utal.

Mardž Brigadir, volonterka programa Bay Net Nacionalnog morskog utočišta Monterey Bay, rekla je da su morski lavovi zaštićeni američkim zakonom koji zabranjuje ljudima da menjaju ponašanje morskih lavova, što znači da im se ne smeju da približavaju niti da ih teraju.

- Ljudi samo treba da razmisle o tome kako bi se osećali da se odmaraju na krevetu i dremaju, a nešto veliko stalno dolazi i tera ih iz kuće - kaže ona.

IZVOR: YT / Arirang News

Autor: 021.rs