Rusija smatra da Vašington najpogodnijim kandidatom za predsednika Ukrajine vidi Valerija Zalužnog

ZAPAD se sprema da otpiše Vladimira Zelenskog, Vašington već ima na umu kandidata za predsednika Ukrajine, saopštila je pres-služba Spoljne obaveštajne službe Rusije.

- Pres-služba saopštava da su, prema dobijenim informacijama, Vašington i njegovi sateliti zadovoljni situacijom nastalom nakon 20. maja, kada je Zelenskom istekao mandat i u potpunosti zavisi od zapadne podrške - navodi se u saopštenju.

Resor navodi da će „Zapad lako žrtvovati Zelenskog kada Rusija učvrsti uspehe na bojnom polju“, a ukrajinska vojska bude u bezizlaznoj situaciji.

- Zapadni pokrovitelji Zelenskog će ga lako žrtvovati kada Rusija konsoliduje svoje uspehe na bojnom polju, a iscrpljene i demoralisane ukrajinske trupe naći će se u bezizlaznoj situaciji - saopštila je pres-služba.

Foto: EPA-EFE

Pored toga, u saopštenju se ističe da je Zelenski definitivno „izgubio svaku nezavisnost i da se nalazi na kratkom povocu u rukama pokrovitelja iz 'vašingtonskih nalogodavaca' i da neće moći da izbegne odgovornost za pokretanje velikog rata u Evropi“.

Spoljnobaveštajna služba Rusije saopštila je da Vašington smatra najpogodnijim kandidatom za predsednika Ukrajine bivšeg vrhovnog komandanta ukrajinske vojske Valerija Zalužnog.

Autor: Novosti.rs