Teže povređena devojčica 💔

Ministar odbrane Izraela Joav Galant saopštio je, nakon što je Iran sinoć lansirao stotine dronova i balističkih raketa ka Izraelu, da je Izrael uspeo da zaustavi glavni iranski napad, ali i upozorio da kampanja nije gotova i da se izraelske snage moraju pripremiti za svaki scenario.

Nakon procene situacije sa premijerom Benjaminom Netanjahuom i ministrom ratnog kabineta Benijem Gancom, Galant je u video poruci rekao da je Izrael izdržao noćašnji napad stotina raketa i dronova, a da su iranske odbrambene snage (IDF) na impresivan način zaustavile napad.

On je takođe pohvalio saradnju sa SAD i drugim partnerima. Neimenovani američki zvaničnici su potvrdili da su avioni RAF-a bili uključeni u odbranu Izraela.

 Benjamin Netanijahu je izjavio danas da će Izrael pobediti nakon što se odbranio od salve iranskih dronova. On je na društvenoj mreži X kratko napisao:

Presreli smo, odbili smo, zajedno ćemo pobediti.

U napadima ranjena devojčica

Izraelska služba hitne pomoći kod grada Arada na jugu zemlje saopštila je da je sedmogodišnja devojčica ranjena delovima oborenog iranskog drona. Pripadnici izraelske medicinske službe potvrdili su da lekari pružaju medicinsku pomoć sedmogodišnjoj devojčici.

Navodi se da je devojčica iz beduinskog grada u blizini Arada, da je u teškom stanju i da je prebačena u bolnicu u Biršebi. Za sada nema drugih izveštaja o povređenima.

Autor: telegraf.rs/redportal.rs