To će biti urađeno u sklopu pregovora sa republikancima

Predsednik SAD Džozef Bajden zabraniće da se zastave prajda vijore ispred američkih ambasada u sklopu pregovora sa republikancima o sporazumu o finansiranju vlade vrednom bilion dolara.

Američke ambasade ponekad ističu zastave poput dugine LGBTQ+ zastave da bi proslavile Mesec ponosa ili u drugim prilikama. Sporazumom će biti zabranjena ovu praksa, rekao je za Dejli mail izvor koji ima saznanja o tome.

Republikanci u Predstavničkom domu i demokrate u Senatu izneli su dogovor o finansiranju šest vladinih agencija iza zatvorenih vrata uoči roka za delimično zatvaranje vlade koji ističe u petak.

Tekst sporazuma od bilion dolara još uvek nije objavljen, a poslanici treba da ga pročitaju i glasaju o njemu pre petka u 23:59. sati. Očekuje se da će sporazum proći oba doma, uprkos protivljenju desnog krila i da će ga Bajden potpisati na vreme.

Sporazum će obezbediti novac za ministarstva odbrane, finansijske službe, unutrašnju bezbednost, rad, zdravstvo, socijalne usluge, obrazovanje, državno-inostrano poslovanje i zakonodavnu vlast.

Takođe se očekuje da će predlog zakona uključiti 12.000 novih specijalnih imigrantskih viza za avganistanske saveznike i jednogodišnje produženje međunarodnih napora u prevenciji HIV-a.

Istovremeno se očekuje da će republikanci ponuditi sredstva za dodatne krevete za migrante. Tačka na koju treba obratiti pažnju u sporazumu je i finansiranje Agencije Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbeglicma, navodi list.

Autor: redportal.rs