Pacovi koji su provalili u prostoriju sa dokazima i namirisali marihuanu bili posebno problematični

Policija Nju Orleansa ima problem sa pacovima koji su "upali" u sobu sa dokazima. Šefica policije En Kirkpatrik rekla je na sastanku gradskog komiteta za krivično pravo da glodari jedu njihove dokaze.

- Pacovi jedu našu marihuanu iz sobe za dokaze. Svi su visoki - rekao je Kirkpatrik. Pacovi koji su provalili u prostoriju sa dokazima i namirisali marihuanu bili su posebno problematični, rekla je, zbog njihovog potencijala da utiču na krivične slučajeve.

Prema CBS-u, pacovi nisu samo u prostoriji za dokaze jer neki zaposleni tvrde da pronalaze izmet pacova na svojim stolovima.

- U zgradi ne rade ni klima, ni liftovi. Bilo bi licemerno reći da grad brine o policajcima jer rade u nehigijenskim uslovima - rekao je Kirkpatrik.

Na sastanku odbora u ponedeljak, članovi saveta glasali su za odobrenje zakupa nove zgrade za policijsku upravu Nju Orleansa. Grad će morati da plaća 670.000 dolara mesečno za novi desetogodišnji zakup. Renoviranje sadašnjeg sedišta policije košta 30 miliona dolara, što je mnogo skuplje, kažu gradski zvaničnici.

Autor: redportal.rs