Hitno upozorenje za naredna 24 časa

Kako prenosi portal Mondo, američka ambasada u Rusiji upozorila je građane SAD da izbegavaju velika okupljanja u Moskvi zbog izveštaja prema kojima ekstremisti imaju neposredne planove za napad.

Američka ambasada, koja je više puta pozivala sve građane SAD da odmah napuste Rusiju, nije podelila više detalja o prirodi navodne pretnje, ali je upozorila da građani treba da izbegavaju gužvu i da budu svesni svog okruženja.

Kako se navodi u saopštenju ambasade na njihovoj veb stranici:

Ambasada prati izveštaje koji navode da ekstremisti imaju neposredne planove za ciljanje velikih skupova u Moskvi, uključujući koncerte, a građanima SAD se savetuje da izbegavaju velika okupljanja u narednih 48 sati.

Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije je u četvrtak sprečila je teroristički napad ukrajinskih specijalnih službi u kojem je učestvovao državljanin Belorusije u ruskoj Republici Kareliji, a koji je neutralisan nakon što je otvorio vatru na pripadnike FSB-a, saopštio je Centar za odnose sa javnošću FSB.Ističe se da su delovi improvizovane eksplozivne naprave sadržali delove proizvedene u Velikoj Britaniji i SAD.

Kremlj je saopštio da odnosi Moskve i Vašingtona nikada nisu bili gori, kao i da se SAD bore protiv Rusije podržavajući Ukrajinu novcem, oružjem i obaveštajnim podacima.

Autor: Mondo.rs