Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo ranije da poseduje dokaze koji ukazuju na direktno učešće stranih plaćenika iz SAD, Kanade i zemalja Evropske unije

Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine priznala je da se u ukrajinskim trupama bore plaćenici iz 50 zemalja.

- Danas je godišnjica stvaranja međunarodne legije Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine. Legija je ujedinila dobrovoljce iz više od 50 zemalja sveta - navodi se u objavi na Telegramu.

Kako tvrde, među plaćenicima su "borci, veterani specijalnih operacija i drugih vojnih jedinica" iz SAD, Velike Britanije, Australije, Danske i drugih zemalja Evrope, Azije, Afrike i Južne Amerike.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije da poseduje dokaze koji ukazuju na direktno učešće stranih plaćenika iz SAD, Kanade, i zemalja Evropske unije u ukrajinskom sukobu, koji su otkriveni u oslobođenoj Avdejevki.

- Protivnik je prilikom bekstva sa svojih pozicija ostavio ogromnu količinu dokaza, koji potvrđuju da direktno učešće plaćenika iz SAD, Kanade i zemalja EU u okviru nacionalističkih jedinica Oružanih snaga Ukrajine - navodi se u saopštenju.

Ministar odbrane Sergej Šojgu je krajem prošle saopštio da je od početka Specijalne operacije ukupno poginulo više od 5.800 stranih boraca, od kojih je 1.427 iz Poljske, 466 iz SAD i 344 iz Velike Britanije.

I portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući optužbe Francuske da Rusija širi dezinformacije o smrti francuskih vojnika u Harkovu, izjavio je da Rusija ima dokaze i informacije da se strani plaćenici bore na strani kijevskog režima, prenosi RT Balkan.

Autor: redportal.rs